Ο ΣΥΡΙΖΑ  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια για επίθεση κατά της Δαμασκού. Σχολιάζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε τη συνάντηση Βενιζέλου- Αβραμόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συνάντηση αυτή «προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, παραβλέποντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τόσο για τη χώρα μας όσο και για την περιοχή συνολικά».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και για τις προθέσεις της.

 Θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τονιζεται στην ανακοίνωση,  είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να εμπλακεί σε μία στρατιωτική επίθεση ενάντια στη Συρία, παρέχοντας οποιουδήποτε τύπου διευκόλυνση ή κάλυψη. Αντίθετα, πρέπει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ενεργών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης του ζητήματος και της διασφάλισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ