Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, είπε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το Δεκέμβριο, προσέθεσε ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Χατζηδάκης επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι «παριστάνουν τους φτωχούς», όπως είπε ο υπουργός, εννοώντας όσους δανειολήπτες αξιοποιούν τις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους ενώ μπορούν.

Ο κ. Χατζηδάκης κράτησε ουσιαστικά κλειστά τα χαρτιά του για το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα καταθέσει η κυβέρνηση και είπε ότι θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς α΄κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έοχυν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα»