Στρατιωτικό σώμα ενόρκων καταδίκασε σήμερα τον αμερικανό ταγματάρχη Νιντάλ Χασάν σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση για τη δολοφονία 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 31 ακόμη στον Νοέμβριο του 2009 στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας.

Το σώμα ενόρκων που αποτελούσαν 13 αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συσκέφθηκε για λίγο περισσότερο από δύο ώρες προτού καταλήξει ομόφωνα στην ποινή που επέβαλε στον στρατιωτικό ψυχίατρο.

Ο Χασάν έχει ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και έχει δηλώσει ότι έχει αλλάξει πλευρά στον πόλεμο που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ στο Ισλάμ.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο Χασάν, που εκπροσωπούσε τον εαυτό του, αρνήθηκε να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης, δεν αντέκρουσε κανέναν από τους 89 μάρτυρες κατηγορίας, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και η μόνη δήλωση που έκανε στους ενόρκους ήταν: «είμαι ο δράστης».
 
Βάσει του στρατιωτικού νόμου ασκείται αυτόματα έφεση στην απόφαση. Αν επικυρωθεί η καταδίκη του, ο Χασάν θα είναι ο πρώτος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που εκτελείται από το 1961.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από