«Πιθανόν να γίνει πολύ, πολύ σύντομα. Είναι όνειρο για τον Μπέιλ αυτή η μεταγραφή. Μάλλον η Τότεναμ θα αποδεχθεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε το σίριαλ της μεταγραφής του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής της Τότεναμ Αντρε Βίλας-Μπόας παραδέχεται ότι είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Προς το παρόν οι δύο σύλλογοι συζητούν για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες», είπε ο Πορτογάλος, που δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του Μπέιλ από τις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του. «Εμπλέκεται σε μία μεγάλη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και αν ολοκληρωθεί του ευχόμαστε τα καλύτερα. Το γεγονός όμως ότι δεν εμφανίζεται στις προπονήσεις δεν αποτελεί σωστή συμπεριφορά. Αυτή τη θέση αποφάσισαν να πάρουν (ο Μπέιλ και οι εκπρόσωποί του) και είναι στην ευχέρεια του συλλόγου αν θα του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο», κατέληξε ο Βίλας-Μπόας.

Τη συμπεριφορά του Μπέιλ, αλλά και το φημολογούμενο ποσό των 100 εκατ. ευρώ που προτίθεται να δώσει η Ρεάλ για τον Ουαλό, σχολίασε η άλλοτε δόξα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου και της Μπαρτσελόνα Χρίστο Στόιτσκοφ: «Ο Μπέιλ δείχνει ασέβεια στους συμπαίκτες του στην Τότεναμ με την άρνησή του να προπονηθεί. Κανένας Βρετανός δεν κατάφερε στην Ισπανία να θριαμβεύσει. Αν ο Μπέιλ αξίζει 100 εκατ. ευρώ, τότε εγώ ήμουν ανεκτίμητος. Θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη δαπάνη για μεταγραφές ώστε και οι μικρότερες ομάδες να μπορούν να διεκδικούν παίκτες».

Οι δηλώσεις του Βίλας-Μπόας, αλλά και όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, συνηγορούν στο ότι η μεταγραφή του Μπέιλ θα είναι η ακριβότερη όλων των εποχών και θα στοιχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης 100 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, που είναι ο εμπνευστής του οικονομικού φερ πλέι, θεωρεί ότι αυτά τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα αν η Ρεάλ έχει τη δυνατότητα να τα δώσει.

«Αν η Ρεάλ αποκτούσε τρεις παίκτες που ο καθένας θα στοίχιζε 30 εκατ. ευρώ δεν θα συζητούσαμε το θέμα. Τώρα, αν αξίζει ο Μπέιλ 100 εκατ.; Αυτή είναι μία άλλη συζήτηση».

Η Τότεναμ πάντως έχει ήδη ξοδέψει μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα λάβει, ενισχύοντας το ρόστερ της. Χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του αργεντινού επιθετικού Ερικ Λαμελά από τη Ρόμα έναντι 30 εκατ. ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ μεταγραφής για τον σύλλογο.