Εκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση στη Συρία και τις προθέσεις της κυβέρνησης, ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
«Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα (μετά από πρόταση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα) να καλέσει τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών να την ενημερώσουν. Στην Επιτροπή ο Βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής πρότεινε να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από