Είναι μόλις 16 ετών. Αριστη μαθήτρια –αποφοίτησε με έντεκα Α προ ημερών από το σχολείο της. Από τις κοπέλες που δεν περνάνε απαρατήρητες, κάθε άλλο μάλιστα, αφού ενώ εκείνη περίμενε σε μια στάση λεωφορείου ένας κυνηγός μοντέλων τής πρότεινε συνεργασία με το πρακτορείο με το οποίο συνεργάζονται η Κέιτ Μος και η Κάρλα Μπρούνι. Ομως εκείνο που κάνει τούτη την έφηβη να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της δεν είναι ούτε οι επιτυχίες της στο σχολείο –άλλωστε φέτος το 95,3% των συμμαθητών της αποφοίτησε με άριστα, ποσοστό – ρεκόρ, ενώ μόλις έξι βαθμολογήθηκαν με Γ –ούτε το φρέσκο πρόσωπό της.

Είναι η ιστορία που κουβαλά η οικογένειά της, καθώς η Ιζαμπέλα Σόουμς δεν είναι παρά ένα από τα δισέγγονα του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. Κόρη του συντηρητικού βουλευτή και εγγονού του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Νίκολας Σόουμς, η νεαρή Ιζαμπέλα φαίνεται πως κρατά χαμηλούς τόνους.

Παρ’ όλ’ αυτα κατάφερε να ξεχωρίσει από την πολυμελή ομάδα δισεγγονών του πολιτικού που τιμήθηκε και με Νομπέλ Λογοτεχνίας, η οποία μετρά από δικηγόρους και τραπεζίτες έως καταδίκους για διακίνηση ναρκωτικών. Ισως, δε, αναδειχθεί στη δεύτερη διασημότερη δισεγγονή, καθώς έως τώρα τα φώτα της δημοσιότητας τα έχει προσελκύσει ο 27χρονος Αλεξάντερ Πέρκιν, ο οποίος ηγείται ομάδας πρώην συστρατιωτών του που πολέμησαν στο Αφγανιστάν και αγωνίζεται για να δοθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία σε Αφγανούς που δούλεψαν ως διερμηνείς του βρετανικού Στρατού.

Η Ιζαμπέλα με τη σειρά της δεν φαίνεται πρόθυμη να αφήσει τους άριστους βαθμούς της και τους συμμαθητές της για να ανέβει στην πασαρέλα. Παραδέχεται μάλιστα πως παραξενεύτηκε όταν της έκαναν την πρόταση στη στάση του λεωφορείου και χρειάστηκε ενθάρρυνση από τη μητέρα της για να τηλεφωνήσει τελικά στο πρακτορείο. Το πορτρέτο της βρίσκεται ήδη στα νέα πρόσωπα που προτείνονται, ωστόσο δεν έχει κλείσει προς το παρόν κάποια δουλειά.

«Ισως πάω στην Εβδομάδα Μόδας τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο, αλλά πρέπει να περιμένω να μεγαλώσω για να κάνω σοβαρές δουλειές», λέει η Ιζαμπέλα. «Θα ήθελα σαφώς να δω πώς θα πάει, αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να γίνει το μόντελινγκ η δουλειά μου», συνεχίζει και φαίνεται πως μάλλον το αντιμετωπίζει ως μια παράλληλη ασχολία της κατά τη διάρκεια των μαθητικών ή και των φοιτητικών της χρόνων. Προς το παρόν, έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τις άριστες επιδόσεις της και να δηλώνει χαρούμενη για τα αποτελέσματα.