Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα, Τρίτη τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να επιδείξουν «σύνεση» στη Συρία, υπογραμμίζοντας πως μια στρατιωτική επέμβαση θα είχε "καταστροφικές" συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Οι απόπειρες που έχουν στόχο να παρακαμφθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ), να δημιουργηθούν για άλλη μια φορά τεχνητά και αβάσιμα προσχήματα για μια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. θα δημιουργήσουν νέα βάσανα στη Συρία και θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
 
«Καλούμε τους αμερικανούς συναδέλφους μας και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να επιδείξουν σύνεση, να επιδείξουν αυστηρό σεβασμό του διεθνούς δικαίου, βασισμένο πριν απ' όλα στις θεμελιώδεις αρχές του χάρτη του ΟΗΕ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο υπογραμμίζει επίσης τη «σοβαρή απογοήτευσή του» από την απόφαση των ΗΠΑ να αναβάλουν μια συνάντηση με τη Ρωσία στη Χάγη με θέμα τη συριακή κρίση.

Η συνάντηση αυτή επρόκειτο να είναι αφιερωμένη στη διοργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία «με στόχο να μπει γρήγορα ένα τέλος στη βία και να αρχίσει η διαδικασία μιας πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης», εξηγεί το ρωσικό υπουργείο.

«Η αμερικανική απόφαση να αναβληθεί η συνάντηση στη Χάγη στέλνει ένα αντίθετο σήμα στην (συριακή) αντιπολίτευση, καθώς την ενθαρρύνει την να επιδείξει αδιαλλαξία προβλέποντας ότι θα πραγματοποιηθεί μια ισχυρή εξωτερική επέμβαση» προσθέτει η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από