Ο φόβος ήταν ότι δεν προλαβαίνουν πια, ότι ο χρόνος έχει παρέλθει και οι ενδείξεις από ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα δεν είναι πλέον αξιόπιστες. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, με επικεφαλής τον σουηδό καθηγητή Ακε Σέλστρομ, κατόρθωσαν όμως χθες να λάβουν δείγματα από το αίμα των θυμάτων στη Μουανταμίγια, μία από τις τέσσερις συνοικίες της Δαμασκού που τα χαράματα της περασμένης Τετάρτης δέχθηκαν επίθεση με νευροπαραλυτικά όπλα.

«Βρισκόμαστε στο τζαμί Ράουντα και βλέπουμε τους τραυματίες», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ ένα μέλος της ομάδας, ο γιατρός Αμπού Καράμ. Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο της πομπής των επιθεωρητών είχε δεχθεί πυρά από ελεύθερους σκοπευτές. Η κρατική τηλεόραση απέδωσε την επίθεση σε «τρομοκράτες», ενώ η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι δράστες ήταν άνθρωποι του καθεστώτος.

Μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και του Τοπικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης συνόδευσαν τους επιθεωρητές κατά την περιοδεία τους στην περιοχή. Ενας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί πλήθος που εξέφραζε στους επιθεωρητές τα παράπονά του. Οι επιθεωρητές επέστρεψαν στη συνέχεια στο ξενοδοχείο τους. Και σε μία ώρα, ο βομβαρδισμός της Μουανταμίγια ξανάρχισε…

Οι επιθεωρητές αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα και δεύτερη από τις πληγείσες συνοικίες, ενώ θα προσπαθήσουν να λάβουν δείγματα και από τον ιστό των θυμάτων.