«Η Σάλκε πρέπει να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εμείς ευχόμαστε να περάσουμε». Τάδε έφη Χουμπ Στέφενς. Ο ολλανδός τεχνικός σε αυτή τη θέση βασίζει την προσπάθεια αποφόρτισης των ποδοσφαιριστών του ενόψει του σημερινού αγώνα. «Να πάμε να χαρούμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας τους λίγο πριν αρχίσει η χθεσινή τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ. Εξάλλου, αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποκλειστεί σήμερα το βράδυ θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν κάθε λόγο να παίξουν σήμερα απελευθερωμένα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους.

Ο Γενς Κέλερ με τη σειρά του νιώθει την πίεση στην πλάτη του και ακούει ήδη την καρέκλα του να τρίζει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν καταφέρει να οδηγήσει τη Σάλκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει τον πάγκο της γερμανικής ομάδας.

Την ίδια πίεση νιώθουν και οι ποδοσφαιριστές του, αφού οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν στόχο για όλους. Και ομαδικό, αλλά και προσωπικό για τον καθένα. Ο Κέλερ για την ώρα δεν τα έχει πάει καθόλου καλά στην Μπουντεσλίγκα. Σε τρία παιχνίδια μετρά δύο ήττες και μία ισοπαλία 3-3 με το Αμβούργο μέσα στο Γκελζεκίρχεν. Η γκρίνια είναι παρούσα στα αποδυτήρια της Σάλκε και η διαχείρισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Κέλερ ρωτήθηκε αν τον απασχολούν αυτά που ακούγονται για πιθανή αντικατάστασή του σε περίπτωση αποκλεισμού από τον ΠΑΟΚ, για να απαντήσει: «Δεν με απασχολεί τι λέγεται. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου».

Τηλεοπτική κατάληψη

Οκτώ νταλίκες τηλεοπτικών συνεργείων ήταν σταθμευμένες έξω από το γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να καλυφθεί το σημερινό παιχνίδι. Η εικόνα είναι πρωτόγνωρη γιατην Τούμπα.