Με 48ωρη ή πενθήμερη απεργία είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια αμέσως μετά τον αγιασμό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το ΔΣ της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στο οποίο όμως δεν ελήφθη οριστική απόφαση.

Η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει και πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η εισήγηση για απεργίες που προτείνει τελικά στις τοπικές ενώσεις των εκπαιδευτικών. Στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξαν ουσιαστικά δύο προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μία για 48ωρη απεργία και μία για πενθήμερη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη του ΔΣ πρότειναν όποια περίπτωση κι αν υπερισχύσει να υπάρξει συνέχιση των απεργιών.

Την τελική απόφαση για τις απεργίες πάντως θα κληθούν να τις πάρουν οι τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) που θα συνεδριάσουν στις 4 και 5 Σεπτεμβριου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η ΔΟΕ που συνεδρίαζε επίσης σήμερα και αναμένεται να συντονίσει τις δράσεις της με την ΟΛΜΕ.

Ήδη πάντως η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ. Αύριο εξάλλου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από