Σε μια φωτογραφία, τα χείλη και τα μάτια τους είναι μισάνοιχτα ενώ αυτά, περισσότερο από νεκρά, μοιάζουν σαν να έχουν μόλις αποκοιμηθεί. Για τα παιδιά της Συρίας ο λόγος και συγκεκριμένα για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην τελευταία και πιο αποτρόπαια επίθεση, καθώς φέρεται να πραγματοποιήθηκε με χημικά όπλα από το καθεστώς Ασαντ. Αρκετές εφημερίδες από όλο τον κόσμο επέλεξαν να αναδείξουν τη συγκεκριμένη τραγική είδηση, δημοσιεύοντας στο εξώφυλλό τους φωτογραφίες που σοκάρουν. Το αποτέλεσμα ήταν να διχαστεί, εκτός από τη διεθνή κοινότητα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να απαντήσει στον Ασαντ, και ο διεθνής Τύπος.

Ολοι συμφωνούν πως η προβολή της φρίκης δεν έχει νόημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι αρχισυντάκτες μεγάλων εφημερίδων όπως η γαλλική «Monde» και η βρετανική «Daily Mirror» θεώρησαν πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ορίζουν ένα σημείο δίχως επιστροφή, αποτελούν ντοκουμέντο το οποίο όχι μόνο θα μείνει στην Ιστορία, αλλά και θα πιέσει τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επιτέλους δράση. Αλλες μεγάλες εφημερίδες όπως η ιταλική «Corriere della Sera» επέλεξαν να μην το κάνουν, καθώς «η συναισθηματική επίδραση των φωτογραφιών διαστρεβλώνει την αντίληψη» όλων όσα συμβαίνουν εδώ και 28 μήνες στη Συρία, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Επειτα από τη δημοσίευση μιας ανάλογης φωτογραφίας από την «Daily Mirror» στο εξώφυλλό της, η σύντροφος του Προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ την αναπαρήγαγε στον λογαριασμό της στο twitter επισημαίνοντας στο σχόλιό της πως «για μία φορά, μονάχα μία, θα πρέπει να πούμε όχι σε αυτή τη σφαγή». Ο Πιρς Μόργκαν, παρουσιαστής του CNN και πρώην συντάκτης της «Daily Mirror», δήλωσε επίσης μέσω του twitter πως πρόκειται για μια «ισχυρή, συγκλονιστική φωτογραφία. Μπράβο στην «Daily Mirror» που τόλμησε να τη δημοσιεύσει στο εξώφυλλό της».