Ο αργεντινός επιθετικός Χαβιέρ Σαβιόλα και ο καμερουνέζος αριστερός μπακ-χαφ Γκαετάν Μπονγκ ξεχώρισαν από τους ξένους που πήραν μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Σαβιόλα η βεντέτα των Ερυθρολεύκων με θητεία σε Μαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και έδωσε μεγάλη ώθηση στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο 32χρονος βραχύσωμος αργεντινός σημείωσε το γκολ της νίκης με κεφαλιά, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και με το έξυπνο παιχνίδι του άνοιξε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Σαβιόλα είχε αγωνιστεί στη γραμμή κρούσης στο ματς της πρεμιέρας με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, όμως ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τους Λεάντρο, Αναστασιάδη. Μάλιστα ο Μίτσελ τον αντικατέστησε στο 59΄ από τον Μήτρογλου.

Ο τελευταίος ξεκίνησε βασικός στον αγώνα με τον Ατρόμητο ωστόσο παίχτηκε το ίδιο έργο στην επίθεση. Ο διεθνής φορ ήταν παγιδευμένος από τους στόπερ Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη. Ο Μήτρογλου πήρε μπροστά όταν στο β΄ ημίχρονο έκανε την εμφάνιση του ο Σαβιόλα.

Επομένως το συμπέρασμα είναι- όπως φάνηκε στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα με τον Ατρόμητο- ότι η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού λειτούργησε πολύ καλά με τους Μήτρογλου στη θέση του φορ και Σαβιόλα σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού.

Αλλωστε ο ίδιος ο Αργεντινός μετά τη λήξη της συνάντησης τόνισε ότι καλύτερα αποδίδει πίσω από τον φορ. Ο Μίτσελ υποστήριξε ότι τα συστήματα δεν κάνουν την καλή ομάδα, αλλά η ικανότητα των παικτών.

Στην περίπτωση των Σαβιόλα, Μήτρογλου είχαμε δύο ικανούς επιθετικούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους όταν αγωνίστηκαν μεμονωμένα στην επίθεση. Ωστόσο όταν έπαιξαν δίδυμο στο σύστημα 4-4-2 υπήρξε η αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στη γραμμή κρούσης, ενώ λειτούργησαν καλύτερα και οι άλλες γραμμές.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι καταξιωμένοι παίκτες μπορεί να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει με ποιο σύστημα θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό είναι δουλειά του προπονητή.

Αποκάλυψη του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ-χαφ του Ολυμπιακού Γκαετάν Μπονγκ. Ο 25χρονος Καμερουνέζος έλαμψε στο ντεμπούτο του με τα Ερυθρόλευκα.

Δυνατός, τεχνίτης με γρήγορες επιστροφές ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο του. Με σωστά μαρκαρίσματα στον εξτρέμ του Ατρομήτου, Ούμπιντες, έδωσε και βοήθειες με τις επελάσεις του στην επίθεση και με σέντρες-ξυράφι.

Ξέχωρα από την πολύ καλή απόδοση των Σαβιόλα, Μπονγκ ο Ολυμπιακός βρήκε έναν δυναμικό μέσο στο πρόσωπο του Ανδρέα Σάμαρη.

Ο 23χρονος χαφ είχε πετυχημένο ντεμπούτο στον Ολυμπιακό. Οσον αφορά τον Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος έφθασε συνολικά 30 γκολ στους νταμπλούχους αποδείχτηκε ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί.

Και ίσως αδικείται από τον προπονητή του καθώς βρίσκεται σε φόρμα όμως στα δύο ματς με Καλλονή, Ατρόμητο ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια στον Τύπο της Αργεντινής για τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Το δημοσίευμα της «ole.com.ar» αναφέρει: «Ο Σαβιόλα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα.

Η αίσθηση δεν χάνεται. Ούτε ο Σαβιόλα. Σημείωσε το νικητήριο γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου με 2-1. Ο Αργεντινός ήρθε από τον πάγκο και μπήκε στο γήπεδο. Ανταποκρίθηκε γρήγορα. Εννέα λεπτά και πανηγύριζε με την ομάδα του.

Το τελευταίο γκολ του Σαβιόλα στην Ισπανία σημειώθηκε στις 26 Μαϊου 2013 στο 3-1 της Μάλαγα επί της Λα Κορούνια».

Στον μεταγραφικό τομέα ο Ολυμπιακός κάνει ενέργειες για την απόκτηση του Μπακαγιέ Τραορέ της Μίλαν για να καλύψει το κενό του Λιούμπομιρ Φέισα.

Οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι θα κινηθούν για την απόκτηση δύο αμυντικών χαφ. Στη Δανία υπάρχει δημοσίευμα που σημειώνει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 28χρονο μέσο της Στουτγάρδης Ουίλιαμ Κβιστ.

Ο γερμανικός σύλλογος δεν τον υπολογίζει (δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του). Οι Δανοί αναφέρουν πως ο Μπακαγιέ Τραορέ αποτελεί λύση για τον Ολυμπιακό , όμως ο Κβιστ είναι πιο εφικτή περίπτωση για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.

Στην εθνική Αλγερίας κλήθηκε ο αμυντικός του Ολυμπιακού Καρλ Μετζανί για το ματς με το Μάλι στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ(10 Σεπτεμβρίου). Αντίθετα, εκτός αποστολής βρίσκεται ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανακοίνωση έκανε γνωστά τα σημεία που θα μπορούν οι φίλαθλοι να προμηθευτούν την Κάρτα Φιλάθλου:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. υπενθυμίζει στους φιλάθλους, ότι από τον επόμενο αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης με την SΚoda Ξάνθη, θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο, μόνο όσοι έχουν την κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού. Κοστίζει 10 ευρώ ετησίως και αφορά αποκλειστικά και μόνο, την οικονομική ενίσχυση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της αγωνιστικής μας κυριαρχίας σε όλα τα αθλήματα.

»Για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία των φιλάθλων μας, προτείνουμε να την προμηθευτούν έγκαιρα. Τα σημεία εγγραφής για την κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού είναι τα ακόλουθα: Στην αίθουσα Τύπου του Γ. Καραϊσκάκης, στο μουσείο του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο, στα γραφεία του ερασιτέχνη στην πλατεία Αλεξάνδρας, στους Συνδέσμους της Θύρας 7 στην Αττική και στην επαρχία».