«Δεν ανησυχώ γιατί αυτή η ομάδα ξέρει τι να κάνει». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι έδειξε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ, παρά τις δύο ήττες (77-75 από τα Σκόπια και 90-84 από τη Βοσνία) στο τουρνουά του Ουλμ. Πάντως, το τουρνουά έκλεισε νικηφόρα χθες η Εθνική με άνετη επικράτηση επί των γηπεδούχων Γερμανών (78-62).

Η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μας στα δύο πρώτα παιχνίδια αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για τον Τρινκιέρι και τους συνεργάτες του, καθώς ο ίδιος θέλει να δει επιτέλους την ομάδα να παίζει άμυνα· όπως έκανε με τη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά.

Το τελικό τεστ πλέον με το παραδοσιακό «Ακρόπολις» από αύριο στο ΟΑΚΑ (με αντιπάλους Βοσνία, Λιθουανία και Ιταλία) θα κρίνει τη δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στη Σλοβενία για το Ευρωμπάσκετ, αλλά και τις τελικές σκέψεις του ιταλού τεχνικού.

«Είναι απαραίτητο να γίνεται ομαδική προσπάθεια, να παίζουμε όλοι για την ομάδα και το καλό της», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ. Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και για τα κορίτσια των Νεανίδων του συνήθους υπόπτου (με το 7ο προσωπικό του μετάλλιο) Γιώργου Μορφέση. Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα και ανατρέποντας το εις βάρος τους 3-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, τα κορίτσια της Εθνικής επικράτησαν με 7-6 της Ρωσίας στον αγώνα για την 3η θέση και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου σκορπώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες και δείχνοντας για μία ακόμη φορά τη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο άθλημα. Μάλιστα, ήταν το 36ο μετάλλιο συνολικά στις μεγάλες διοργανώσεις του πόλο για τη χώρα μας.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε με πέναλτι η Σταματίνα Κοντογιάννη, η οποία ήταν και πρώτη σκόρερ με τρία γκολ, όσα σημείωσε και η Ελευθερία Πλευρίτου (ένα πέτυχε η Β. Διαμαντοπούλου).