Ιστορία γράφει ο Σεμπάστιαν Φέτελ που πλησιάζει όλο και περισσότερο προς τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του στη Φόρμουλα 1.

Ο Γερμανός έκανε ουσιαστικά περίπατο στο γκραν πρι του Σπα στο Βέλγιο και αύξησε τη διαφορά του από τον Φερνάντο Αλόνσο στους 46 βαθμούς. Με τον Ισπανό πάντως να είναι μάλλον ικανοποιημένος, καθώς θα μπορούσε να είχε μείνει πολύ πιο πίσω έχοντας ξεκινήσει από την 9η θέση και καταφέρνοντας, κυρίως χάρις στην ικανότητά του να τερματίσει, δεύτερος με τρίτο τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον. Στους 77 βαθμούς πήγε η διαφορά στους κατασκευαστές μεταξύ RedBull και Mercedes.

Η σταθερότητα του Φέτελ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα ξεπερνώντας τον Χάμιλτον λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα, τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τίτλο, αλλά πριν από αυτόν έχει ήδη πετύχει κάτι εξαιρετικά τιμητικό.

Εχοντας για 4η συνεχόμενη χρονιά πετύχει τουλάχιστον πέντε νίκες σε μια σεζόν, ισοφάρισε το ρεκόρ που έχουν μόνο δύο θρύλοι του αθλήματος ο αείμνηστος Βραζιλιάνος Αϊρτον Σένα (1988-91) και ο συμπατριώτης του Φέτελ, ο Μίκαελ Σούμαχερ (2000-04).

«Ηταν ένα άνετο απόγευμα για μας, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε βροχή. Το αμάξι ήταν καλύτερο από ό,τι περιμέναμε και έτσι η κούρσα εξελίχθηκε ομαλά», τόνισε ο Φέτελ.

Οι τρεις πρώτοι στο βελγικό γκραν πρι: 1. Φέτελ (Red Bull Racing – Renault) 1.23.42.196, 2. Αλόνσο (Ferrari) +16.8, 3. Χάμιλτον (Mercedes) +27,7.

Στη βαθμολογία: Φέτελ 197, Αλόνσο 151, Χάμιλτον 139.