Η ανακοίνωση ότι ο Μπεν Αφλεκ θα φορέσει τη στολή του Μπάτμαν σε νέα ταινία, δεν χαροποίησε τους θαυμαστές του σούπερ ήρωα. Για να δηλώσουν τη διαφωνία τους, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν υπογραφές στο Διαδίκτυο, οι οποίες φτάνουν ήδη τις 72.000.

Εκείνοι που υπογράφουν στη διαδικτυακή διαμαρτυρία καλούν την εταιρία παραγωγής να ακυρώσει τη συμφωνία με τον Αφλεκ, ο οποίος φέτος κέρδισε Οσκαρ για την ταινία του «Επιχείρηση: Argo».

Στη συνέχεια της ταινίας «Ανθρωπος από ατσάλι» που θα προβληθεί το 2015, ο Σούπερμαν έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπάτμαν.

«Ξέραμε ότι θέλαμε έναν εξαιρετικό ηθοποιό για αυτό τον ρόλο, έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες των κόμικς, και ο Μπεν Αφλεκ ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν» αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της Warner Bros.

Οι θαυμαστές του Μπάτμαν έχουν όμως διαφορετική γνώμη. Στην ιστοσελίδα change.org, όπου συλλέγονται οι υπογραφές, εμφανίζεται η φωτογραφία του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού με ένα κόκκινο «Νo (Οχι)» στο πρόσωπό του.

«Οι υποκριτικές ικανότητές του δεν πλησιάζουν καν τον ρόλο του Μπρους Γουέιν και θα δε θα μπορεί να τον ερμηνεύσει σωστά. Δεν είναι αρκετά τρομακτικός για τον ρόλο του Μπάτμαν. Η ερμηνεία του ως Daredevil ήταν άθλια και δεν πλησιάζει καν σε πρωταγωνιστή ταινίας δράσης. Σας παρακαλώ βρείτε κάποιον άλλο», σημειώνουν σε κείμενο που συνοδεύει τη διαμαρτυρία.