Κατεπείγοντα διαχειριστικό έλεγχο διέταξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την κακοδιαχείριση στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ). Ελεγχος που διενεργήθηκε από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, κατέδειξε ότι το ΤΕΑΥΕΚ χορηγούσε συντάξεις με μοναδικό στοιχείο τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών, ακόμη και λογιστών χωρίς να προηγηθεί η απόλυτη διασταύρωση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές. «Με εντολή μου ασκείται ήδη από επιθεωρητές κατεπείγων διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), το πόρισμα των οποίων θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο ΤΕΑΥΕΚ από το 1999 και μετά η καταχώριση του χρόνου ασφάλισης γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ενώ η έλλειψη καταχωρισμένου – ταξινομημένου αρχείου δεν επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται αταξινόμητα σε χάρτινα κουτιά. Ετσι, από το 2005 οι ισολογισμοί του Ταμείου δεν κλείνουν λόγω μη καταχώρισης των εγγραφών. Τα στελέχη του υπουργείου εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια δεν έχει γίνει ο παραμικρός έλεγχος.