Το τελευταίο του χαρτί παίζει σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απολογούμενος ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που θα τον κρίνουν σε λίγο καιρό, θα επιχειρήσει να τους πείσει πως είναι αθώος. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο πρώην υπουργός θα βρίσκεται στο βήμα να απολογείται για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, το οποίο κατά το κατηγορητήριο προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα κινηθεί στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που χάραξε πριν από 16 μήνες, όταν συνελήφθη στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και παρά τις… εκκλήσεις συγκατηγορουμένων του κατά την τελευταία συνεδρίαση να μιλήσει και να πει την αλήθεια, εκείνος –όπως όλα δείχνουν –θα επιμείνει ότι η δίκη του είναι πολιτική. Βασικό άξονα της απολογίας του αποτελεί η θέση του ότι οι αποφάσεις για τις επίμαχες προμήθειες των εξοπλιστικών (TOR Μ-1, γερμανικά υποβρύχια) ήταν κεντρική πολιτική επιλογή.

Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου στις ερωτήσεις που θα δεχθεί από τους εισαγγελείς και τους δικαστές με βάση το σύνολο των στοιχείων που αποτελούν τη βάση του κατηγορητηρίου, αλλά και τις χειρόγραφες σημειώσεις του που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν οι δικαστές το κρίνουν αναγκαίο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης να εξετάσουν τον πρώην υπουργό κατ’ αντιπαράσταση με άλλους συγκατηγορουμένους του, που έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν αναφερθεί στον δικό του αξιόποινο ρόλο.