Λουκέτα περιμένουν από την Τετάρτη 28 Αυγούστου όσους από τους βενζινοπώλες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εντοπισθούν από επιτόπιους ελέγχους να μην έχουν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών στα πρατήριά τους.

Αύριο εκπνέει η προθεσμία του νόμου για την τοποθέτηση συστημάτων στα βενζινάδικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και από τα 1.300 περίπου πρατήρια, τα έχει προμηθευτεί το 90%, όπως έγινε σαφές μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων.

Από την Τετάρτη οι υπηρεσίες του υπουργείου ξεκινούν επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Καθυστερεί η ΓΓΠΣ

Εκεί που υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα είναι με την μαζική επεξεργασία των στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα τα δέχεται είναι έτοιμη, ωστόσο δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί ώστε να έχει και τη δυνατότητα και να τα επεξεργάζεται μαζικά. Γι’ αυτό και η ΓΓΠΣ έχει ή πρόκειται να συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου η e-εφαρμογή να βελτιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου συστήματος, οι έλεγχοι θα γίνονται δειγματοληπτικά και επιτόπου.

Προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τη ΓΓΠΣ, πραγματοποιείται συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ στελεχών του ΥΠΑΝ και του γενικού γραμματέα Χ. Τσαβδάρη.

Χατζηδάκης

«Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλήρως» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου συστήματα εισροών-εκροών θα έχουν εγκατασταθεί σε Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα και Κρήτη, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν σε διυλιστήρια και σημεία εμπορίας καυσίμων.