Ο Πανιώνιος πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία του επί του Παναθηναϊκού επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ωστόσο οι άνθρωποι του προτιμούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους.

Αυτή ήταν μόλις η 11η νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μέχρι τώρα οι «κυανέρυθροι» είχαν κερδίσει μόνο δύο φορές με διαφορά δύο τερμάτων, όμως, αυτό καταρρίφθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Αραβίδης στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεοσμυρνιώτες είχαν να επικρατήσουν των «πρασίνων» από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν τα είχαν καταφέρει με γκολ του ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της σπουδαίας νίκης, ο Νίκος Παντελής δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, αλλά προτίμησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχειας.

Ειδικότερα, ο τεχνικός του Πανιωνίου δήλωσε:

«Θεωρώ ότι πετύχαμε μία σημαντική νίκη, γιατί πέρα από τους τρεις βαθμούς έγινε επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Εμάς μας αφήνει ικανοποιημένους βαθμολογικά και ψυχολογικά, γιατί θα βοηθήσει να πιστέψουν τα παιδιά ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα.

» Στο πρώτο μέρος ευτυχήσαμε να προηγηθούμε χωρίς να δημιουργήσουμε μια μεγάλη φάση. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν σωστοί και χάσαμε τον έλεγχο, γιατί ο Κουτρουμπής ανέβαινε ανενόχλητος και δημιουργούσε αριθμητική υπεροχή. Ωστόσο δεν κινδυνεύσαμε αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα.

» Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι χάρη και στο γκολ που είχαμε πετύχει. Έπαιξε ρόλο και η είσοδος του Ντούνη, αφού με την ταχύτητα του χτύπησε την αργή άμυνα του Παναθηναϊκού. Βρήκαμε διαδρόμους, πετύχαμε άλλα δύο γκολ και μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα.

» Δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί έδειξαν ψυχικά αποθέματα, καρδιά και δύναμη. Θέλω να σταθώ και στη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, ο οποίος μας βοήθησε ακόμα και στα διαστήματα που δεν ήμασταν καλοί. Μας έδινε φτερά. Όσο μερίδιο έχουν οι ποδοσφαιριστές, έχουν και οι οπαδοί μας.

» Θέλω η ομάδα να μείνει ταπεινή, γιατί ξέρω λόγω εμπειρίας στο ποδόσφαιρο ότι οι κατραπακιές έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Δεν γίναμε ξαφνικά ομαδάρα.

» Δεν περίμενα τόσο καλή αρχή. Θα ήμουν ψεύτης αν το έλεγα. Παίξαμε με δύο δύσκολους αντιπάλους, γιατί αυτές οι νίκες μας δίνουν ψυχολογία. Αν εξαιρέσουμε 3-4 ποδοσφαιριστές, το ρόστερ μας έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και η ψυχολογία είναι το μεγαλύτερο όφελος».

Αραβίδης: «Πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε»

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αραβίδης δεν έκρυψε τη χαρά του για τη μεγάλη νίκη.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του Πανιωνίου δήλωσε:

«Πιστεύω ότι εγώ βρήκα τη μπάλα στο 3-0. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα κερδίσαμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα ματς που περιμένουμε μέσα στη χρονιά γιατί είναι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός. Τα δώσαμε όλα και χαίρομαι που πήραμε τους τρεις βαθμούς.

» Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Εγώ όπως είχα πει και το καλοκαίρι είχα και έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο για έναν ακόμη χρόνο. Το τιμάω το συμβόλαιο μου. Υπήρξε κάτι το καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ τις απαντήσεις μου τις δίνω σίγουρα μέσα από το γήπεδο και μέσω της ομάδας που με έχει αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό κάνω πάντα, αυτό έκανα σήμερα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω στο πρωτάθλημα.