Άφησε το καλύτερο για το τέλος η εθνική μας ομάδα μπάσκετ που επικράτησε με 78-62 των Γερμανών στο τουρνουά του Ουλμ.

Δεν ήταν φυσικά η νίκη που ικανοποίησε τον Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά κυρίως η αμυντική προσήλωση των παικτών, κάτι που είχε λείψει τόσο στο παιχνίδι με τα Σκόπια, όσο και στο αντίστοιχο με τη Βοσνία. Αλλά βέβαια η διοργανώτρια του τουρνουά, Γερμανία, ήταν με διαφορά η πιο αδύνατη ομάδα. Έστω και έτσι όμως, το αμυντικό κοντέρ «κατέβηκε» στο 62, σε σχέση με τους 77 πόντους που δεχτήκαμε από τα Σκόπια και τους 90 από τη Βοσνία.

Η διάθεση για καλή άμυνα φάνηκε από την αρχή και φυσικά έκανε τον Ιταλό τεχνικό να χαμογελάσει:

«Οι παλιοί ήταν ένα βήμα παραπάνω και μαζί με αυτούς ανέβηκε όλη η ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν αλλάζει κάτι από αυτά που έχω πει. Αγώνες προετοιμασίας ήταν και οι δύο προηγούμενοι που χάσαμε, αγώνας προετοιμασίας και αυτός με τη Γερμανία. Όμως τώρα ήμασταν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και αυτό το περίμενα. Είναι απλό το θέμα. Αυτή τη ομάδα ξέρει τι να κάνει. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να γίνεται ομαδική προσπάθεια, να παίζουμε όλοι για την ομάδα και το καλό της» είπε ο Τρινκιέρι που άφησε εκτός δωδεκάδας τους Μπουρούση και Καϊμακόγλου.

Για την επίθεση δεν είχε ανησυχήσει ποτέ ο Ιταλός και είδε και το μεσημέρι της Κυριακής τους διεθνείς να έχουν 10/25 τρίποντα και σχεδόν 55% στα δίποντα.

Το ξέσπασμα στις αρχές του δεύτερου μέρους έφερε την εθνική στο +22 (56-34), χωρίς όμως να χαθεί η διάθεση για άμυνα και η προσήλωση στο στόχο.

«Ήταν ένα μικρό σοκ για εμάς οι δύο ήττες. Δεν μπορώ να πως μας άφησαν αδιάφορους. Παραδειγματιστήκαμε, είδαμε τι φταίει και αυτό που θέλουμε πια είναι να δείξουμε στα φιλικά που απομένουν το πρόσωπο που πραγματικά περιμένουν όλοι από εμάς.

Κερδίσαμε πολλές εμπειρίες, μάθαμε πολλά και αντιδράσαμε μετά τις δύο ήττες. Παίξαμε καλύτερα στον τρίτο αγώνα ως ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά, έχουμε 10 μέρες μπροστά μας μέχρι το Ευρωμπάσκετ και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι οι παίκτες εδώ έχουν την εμπειρία και το επίπεδο να εξαλείψουν τις όποιες αδυναμίες στο διάστημα που απομένει» τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Γερμανία: Γκίφει 3, Ζιένερ 3 (1), Σάφαρτζικ 7 (1), Τάντα, Στάιγκερ 7 (1), Πλάις 18, Μπένζινγκ 7 (1), Ντόρεθ 8 (2), Σέιφερθ 5, Ζίρμπες 1, Κινγκ 3 (1), Σίμον.

Ελλάδα: Βασιλειάδης, Ζήσης 8 (1/1βολ, 2/3διπ, 1/1τριπ, 3ασ), Σπανούλης 19 (3/3βολ, 2/3διπ, 4/6τριπ, 2ριμπ, 3ασ), Περπέρογλου 3, Φώτσης 3 (4ριμπ), Παπανικολάου 5 (3ριμπ, 4ασ), Μαυροκεφαλίδης 8 (4/8διπ, 4ριμπ.), Βουγιούκας 2 (4ριμπ), Μπράμος 6 (2/2τριπ), Πρίντεζης 10 (1/2βολ, 3/3διπ, 1/3τριπ, 1ριμπ, 1ασ), Σλούκας 7 (1τριπ, 2ριμπ, 3ασ), Κατσίβελης 7 (1τριπ, 2ριμπ).