Η Ξάνθη νικώντας με 1-0 τον Πανθρακικό στο ντέρμπι της Θράκης, πήρε τους πρώτους βαθμούς της στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός που στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν καλύτερος, παρέμεινε με τον έναν βαθμό που πήρε την πρώτη αγωνιστική στο παιχνίδι της Λιβαδειάς.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σολάρι. Ο Έμπο τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη (Ηρακλείου). Την κίτρινη κάρτα, είδαν οι: Εμπο, Μπαϊκαρά, Σολάρι, Παΐτο, Γούτας, Πόποβιτς, Μαρσελίνιο.

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Σολάρι (90+’ Γκοχουρί), Μάνταλος (71’ Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (66’ Κάλβο).

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Ζος, Τζάνης, Κάσες, Εμπό (46’ Ρομέου), Μπαϊκαρά (59’ Πόποβιτς), Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης (77’ Ζεκίνια), Ιγκόρ.

Ο Νίκος Καραγεωργίου, μιλώντας για την πρώτη νίκη φέτος της ομάδας του στο Πρωτάθλημα, είπε: «Το πιο σημαντικό κέρδος του αγώνα, πέρα από τους τρεις βαθμούς, ήταν και το ψυχολογικό. Πέρυσι η ομάδα νικούσε εκτός έδρας και δε μπορούσε να νικήσει στα Πηγάδια. Η νίκη αυτή θα μας δώσει θετική αύρα και ψυχολογία για να κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια, την έδρα μας κάστρο».

Ο Άκης Μάντζιος, δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού είπε: «Το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ, όταν είχαμε μείνει με δέκα παίκτες. Είναι κρίμα για την προσπάθεια των παιδιών. Χάσαμε ένα παιχνίδι, δίχως ο αντίπαλος, να μπει στην περιοχή μας».