Ο νέος Χαβιέρ Σαβιόλα και ο παλιός Νταβίντ Φουστέρ γύρισαν το ματς χθες στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός νίκησε τον μαχητικό Ατρόμητο με σκορ 2-1 και από την 2η αγωνιστική βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν επιθετικά στο β΄ημίχρονο με σύστημα 4-4-2 και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία ομάδας συνόλου.

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα έλαμψε στο Φάληρο και αποθεώθηκε για τον υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης.

Ο Σαβιόλα άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα, ενώ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (63΄). Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μόχθησε στο τερέν προηγήθηκε στο σκορ με τον Ναπολεόνι, είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο κέρδισε τις εντυπώσεις όμως στο τέλος δεν πήρε βαθμό.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Καλλονή, έπαιξε από τα πλάγια με τους Μπονγκ, Σαλίνο, Φετφατζίδη, Κάμπελ, ωστόσο τις κλασικές ευκαιρίες (δύο) στο α΄ ημίχρονο τις έχασε ο Ατρόμητος.

Ο Μήτρογλου ήταν μπλοκαρισμένος από τους στόπερ των φιλοξενούμενων Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν μπόρεσε να περάσει πολλές πάσες στη γραμμή κρούσης.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, όμως θέλει δουλειά στην τελική προσπάθεια. Στο 21΄ο Ναπολεόνι ξέφυγε σαν βέλος (από πάσα του Δημούτσου) το σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε κοντά από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε αποτελεσματικά στο 34΄, όταν ο Ναπολεόνι έβγαλε μόνο του τον Φυτανίδη. Ο αμυντικός του Ατρομήτου προσπάθησε με λόμπα να νικήσει τον ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος σαν βουνό (έχει ύψος 1,92)μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τα σουτ των Ντομίνγκες(28΄), Φετφατζίδη(35΄,39΄) να γίνει απειλητικός όμως δεν βρήκαν στόχο.

Στο β΄ημίχρονο ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές και ο Ολυμπιακός έγινε ελκυστική ομάδα. Οι Σιαβιόλα, Φουστέρ πήραν τις θέσεις των Σαλίνο, Φετφατζίδη και οι νταμπλούχοι…κατασκήνωσαν στην περιοχή του Σηφάκη.

Ο Ατρόμητος αιφνιδίασε στον Ολυμπιακό στο 47΄, όταν ο ταχύτατος Ναπολεόνι άφησε πίσω τους Σιόβα, Μανωλά και με σουτ έκανε το 0-1.

Το γκολ χτύπησε σαν καμπανάκι στους γηπεδούχους. Η απάντηση ήταν άμεση. Στο 51΄ ο Μήτρογλου έστρωσε στον Φουστέρ οποίος με άπιαστο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Τρία λεπτά αργότερα (54΄) σε κόρνερ του Ντομίνγκες ο Σαβιόλα τρύπωσε μέσα στην περιοχή (τον έχασε ο Δημούτσος) και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες με τους Σαβιόλα (49΄, 59΄), Μήτρογλου (67΄)και αδικήθηκε από τον επόπτη Καρατζίκα (Αθήνας): Σε σουτ του Ντομίνγκες ο Σηφάκης απέκρουσε ασθενώς, ο Μήτρογλου (ήταν στην ίδια ευθεία και καλυπτόταν από τους φιλοξενούμενους) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο πρώτος βοηθός λανθασμένα υπέδειξε οφσάιντ τον φορ του Ολυμπιακού.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σάμαρης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ταυλαρίδης, Ούμπιντες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46΄ Σαβιόλα), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (73΄Μετζανί), Σάμαρης, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Φετφατζίδης (46΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (11΄λ.τρ. Καραμάνος), Δημούτσος (65΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Ούμπιντες, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι (76΄ Παπαδόπουλος).

Μετά το μάτς

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Γ.Καραϊσκάκης.

Ο 32χρονος αργεντινός επιθετικός μπήκε στο β΄ ημίχρονο μαζί με τον Νταβίντ Φουστέρ και άλλαξαν την εικόνα των Ερυθρολεύκων. Ο 32χρονος επιθετικός σημείωσε το γκολ της νίκης, είχε δοκάρι και βραχυκύκλωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

«Ο Σαβιόλα τόνισε: « Γι’ αυτό είμαι εδώ, σημασία έχει να βοηθάμε την ομάδα και όχι τι κάνουμε εμείς. Αφιερώνω το γκολ στη μικρή μου κόρη που ήταν εδώ, αλλά και στον κόσμο που πίστεψε σε μένα. Είναι μια βραδιά που θα πάω πολύ ευτυχισμένος στο σπίτι μου. Σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό να έχει εναλλακτικές λύσεις. Ο Ατρόμητος έπαιξε καλά αμυντικά, εμείς έπρεπε να βρούμε λύση να ανοίξουμε δρόμο. Αποφασίσαμε να παίξει λίγο πιο μπροστά ο Μήτρογλου και εγώ λίγο πιο πίσω στη γραμμή κρούσης. Ετσι βρήκαμε τη λύση και αυτό είναι το σημαντικό. Πάντα θέλω να έχω παίκτη μπροστά, επειδή λόγω του ύψους μου δεν μπορώ να πλησιάσω τους αντιπάλους οι οποίοι με κλείνουν. Προτιμώ να έχω το χώρο για να κάνω τη δουλειά μου στο τερέν. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω προνομιούχος που έχω παίξει σε τόσο μεγάλες ομάδες, όπως είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ. Ομως θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός είναι εξίσου σημαντικός σύλλογος. Είναι σημαντικό να κατανοούμε το βάρος, να διαχειριζόμαστε την πίεση, να καταφέρνουμε να προσφέρουμε και να έχουμε πάντα τη στήριξη του κόσμου. Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού είναι σίγουρα πολύ μεγάλες».

Σε ερώτηση για την απόφαση πού πήρε για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό σε εποχή κρίσης στην Ελλάδα, ο Σαβιόλα τόνισε: «Ξέρω ποια είναι η οικονομική κατάσταση. Εδώ και πολλά χρόνια, από το 2004 και τους Ολυμπιακούς, υπήρχε η επαφή με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να νιώθει ότι τον θέλει ένας σύλλογος και ότι στηρίζεται πάνω του. Η επιμονή δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή. Ηρθα εδώ, θεωρώ ότι δεν έχω κάνει λάθος. Είναι εδώ ο Τσόρι (Ντομίνγκες) και ο Ιμπαγάσα. Μπορεί γενικά τα πράγματα να μην είναι τα καλύτερα, αλλά ξέρω ότι η ομάδα με στηρίζει».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες έπλεξε το εγκώμιο των Σαβιόλα, Φουστέρ:

«Είναι ανάγκη να έχουμε κάποιους παίκτες σαν τους Σαβιόλα, Φουστέρ. Και οι δύο παίκτες κατάλαβαν ακριβώς αυτά που θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο. Βοήθησαν στο να αλλάξουμε την εικόνα προς το καλύτερο, να πιέσουμε πολύ ψηλά τον Ατρόμητο και να του δημιουργήσουμε προβλήματα. Βοήθησαν πάρα πολύ στον καλό ρυθμό που είχαμε και οι Τσόρι(Ντομίνγκες), Σάμαρης. Το ζητούμενο πλέον είναι να διατηρήσουμε αυτό το ρυθμό, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν είναι το σύστημα που καθορίζει αν παίζει καλό ποδόσφαιρο μια ομάδα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Πάντα θέλω να κερδίζω και ειδικά με ωραίο τρόπο. Τα γκολ που βάλαμε, ήταν επειδή παίξαμε καλά. Μου άρεσαν και για τον χαρακτήρα που έβγαζε η ομάδα και γι’ αυτό πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία. Είδατε ότι η Καλλονή νίκησε τον Αρη. Εμείς είμαστε πρωταθλητές και έχουμε ήδη μια μικρή διαφορά από τον δεύτερο. Ελπίζω και ο κόσμος να χάρηκε τη νίκη αλλά και τα όσα καλά στοιχεία δείξαμε σε κάποια διαστήματα του αγώνα».

Ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Παράσχος υπογράμμισε: «Καταβάλαμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είχαμε ένα ευρωπαϊκό ματς την περασμένη Πέμπτη στο Περιστέρι. Οι παίκτες έτρεξαν πολύ. Παίξαμε τον Ολυμπιακό στα ίσα. Αν ήμασταν πιο τυχεροί και είχαμε πιο καθαρό μυαλό στο πρώτο ημίχρονο, ίσως το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Το γκολ δεν μας έκανε καλό. Δεν ήμασταν σοβαροί σε εκείνο το σημείο του αγώνα, κάναμε επιπόλαια λάθη και ο Ολυμπιακός όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά γύρισε και το παιχνίδι. Μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα γκολ. Οσο για το 2-1, ο μεγάλος Σαβιόλα μπορεί να είναι μικρός το δέμας, αλλά ούτε που πήδηξε. Τον χάσαμε και έκανε τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι και πιο σοβαροί. Ο Ναπολεόνι ζήτησε αλλαγή, δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Ήταν έτοιμος για θλάση και τον προφυλάξαμε. Αλλιώς, δεν έβγαινε με τίποτα από το παιχνίδι. Οι Ναπολεόνι και Παπαδόπουλος βρίσκονται πολύ καλά μαζί μέσα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς ο Ναπολεόνι δεν μπορούσε να συνεχίσει».

Ο αμυντικός μέσος του Ατρομήτου Παναγιώτης Μπάλλας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι.

***Κόπηκαν 18.109 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 160.649 ευρώ.