Το ίδιο κακό πρόσωπο στην άμυνα (όπως και στον αγώνα με τα Σκόπια) ήταν αυτό που υποχρέωσε την εθνική μπάσκετ στη δεύτερη ήττα της στο τουρνουά του Ούλμ της Γερμανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε το Σάββατο από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 90-84.

«Όπως δεν είχα ενθουσιαστεί όταν παίζαμε σούπερ, ούτε φοβάμαι τώρα που χάσαμε δύο αγώνες Είναι φανερό ότι και πάλι είχαμε πρόβλημα στην άμυνα. Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς φταίει και να το λύσουμε αφού και τα προβλήματα είναι μέρος της προετοιμασίας. Πρέπει να βρούμε καλύτερη ισορροπία και να κάνουμε καλύτερα κάποια μικρά πράγματα. Δεν είναι το θέμα ότι κάποιοι δεν προσπαθούν. Όλοι προσπαθούν, αλλά δεν έχουμε βρει την ισορροπία σε αυτά τα μικρά πράγματα που στο τέλος κάνουν τη διαφορά. Έχουμε πρόβλημα να σταματήσουμε κάποιους παίκτες στο ένας εναντίον ενός και αυτό μας κάνει ζημιά. Είναι θέματα που πρέπει να λύσουμε στις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ», αποφάνθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι που δεν ανησυχεί μεν, έκανε όμως έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αμυντική τους συμπεριφορά.

Η εθνική μας ομάδα όπως και κόντρα στα Σκόπια είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έχανε εύκολα τις διαφορές, όπως το 53-49 του 22’ που έγινε 53-55 μέσα σε δύο λεπτά και το 78-74 του 34’ που με σερί 7-0 ανέτρεψαν οι Βόσνιοι και προηγήθηκαν με 81-78 στο 35.30. Το παιχνίδι πήγε στις προσωπικές μονομαχίες όπου ο Ράιτ έκανε τη διαφορά για τη Βοσνία η οποία προηγήθηκε με 89-84 στο 38’ και κράτησε άνετα τη νίκη μέχρι το φινάλε.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε πρόσωπο στην άμυνα. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, το πρόβλημα είναι ολοφάνερο και εντοπίζεται σε αυτό το κομμάτι. Το καλό είναι ότι αυτά συμβαίνουν στα φιλικά και έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας να διορθώσουμε ότι χρειάζεται να διορθωθεί. Στην επίθεση έχουμε την ποιότητα και το ταλέντο και ακόμη και σε τραγικές μέρες σε ότι αφορά τα ποσοστά ευστοχίας όπως χθες, ή ακόμη και σήμερα που ήταν κάπως βελτιωμένα, θα φτάσουμε στο καλάθι. Μπορεί να βάλαμε 84 πόντους, το θέμα όμως είναι ότι από την άλλη πλευρά δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον ΜακΚάλεμπ χθες ή τον Τελέτοβιτς , τον Ντέντοβιτς και τον Ράιτ σήμερα. Καθαρά εκεί είναι το θέμα μας. Έχουμε 10 μέρες και 5 φιλικά ακόμη για να διορθώσουμε ότι χρειάζεται» τόνισε ο Νίκος Ζήσης για να προσθέσει: «Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είναι εδώ το μυαλό μας. Χρειαζόμαστε την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε κάθε στιγμή, ώστε να παίξουμε πάνω σε παίκτες κλειδιά άμυνα και γενικότερα καλή ομαδική άμυνα. Πέρυσι, δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας, δεν υπήρχαν προπονήσεις, πήγαμε σχεδόν απευθείας σε ένα τουρνουά. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος έχουμε το χρόνο. Θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν μόνο ένα πράγμα, το οποίο ήδη κάνουμε: Να βάλουμε το εγώ κάτω από την ομάδα στην άμυνα και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε»

Ο Κώστας Καϊμακόγλου που παίζει ήδη με…μάσκα δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό.

Ελλάδα: Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Ζήσης 14, Σπανούλης 8 (7 ασ), Περπέρογλου, Παπανικολάου 12, Μαυροκεφαλίδης 13, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 12, Μπράμος 7, Πρίντεζης 13, Σλούκας 3

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Πάσαλιτς, Μάσιτς 3, Στιπάνοβιτς 4, Σούταλο 8, Ράιτ 18, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 3, Κικάνοβιτς 2, Τελέτοβιτς 27 (11ρ), Πέρσιτς, Ντέντοβιτς 19, Σινάνοβιτς 4