Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε 20χρονη φωτορεπόρτερ στη Βομβάη της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας. Πρόκειται για παρόμοια επίθεση με αυτή που είχε γίνει σε άλλο θύμα τον Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα οπότε είχαν αναθεωρηθεί οι νόμοι της χώρας για τον βιασμό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η νέα επίθεση έγινε στη συγκεκριμένη πόλη, η οποία θεωρείται η ασφαλέστερη στην Ινδία για τις γυναίκες. Η φωτορεπόρτερ εισήχθη σε νοσοκομείο στη Νότια Βομβάη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Το γεγονός του βιασμού προκάλεσε, μεταξύ των άλλων, μεγάλες αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση και ο βιασμός πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, την πρώην βιομηχανική περιοχή που σήμερα θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ. Η γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν άνδρα συνάδελφό της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ η γυναίκα και ο συνάδελφός της τραβούσαν φωτογραφίες όταν δύο άνδρες πλησίασαν και την ρώτησαν αν έχει άδεια για να φωτογραφίζει. Επειτα έκανε την εμφάνισή του άλλος ένας άνδρας και η φωτογράφος υπέστη ομαδικό βιασμό. Αλλες πηγές όμως ανέφεραν ότι στην επίθεση συμμετείχαν περισσότεροι από τρεις άνδρες.

Η νέα επίθεση έγινε μετά τον ομαδικό βιασμό σοκ μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, γεγονός που έκανε χιλιάδες Ινδούς να βγουν στους δρόμους. Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Οι δίκες των τεσσάρων ανδρών και ενός εφήβου που κατηγορούνται για την επίθεση εκείνη του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τις τρεις επόμενες εβδομάδες. Η ετυμηγορία για τον έφηβο θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου.