H αγάπη τους για την Ελλάδα γεννήθηκε νωρίς. Ο Ρόμπιν έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια του στην Αίγινα, καθώς ο πατέρας του ζούσε εκεί πάνω από είκοσι χρόνια, ενώ η Κλερ ερωτεύτηκε τη χώρα στις πρώτες διακοπές της όταν ήταν δέκα ετών. Οταν αρραβωνιάστηκαν, σκέφτηκαν ότι το μέρος όπου θα ήθελαν να παντρευτούν είναι οι Σπέτσες, αφού εκεί πηγαίνουν διακοπές τα τελευταία δυόμισι χρόνια που είναι μαζί.

Πώς γνωρίστηκαν όμως; Για περίπου έναν χρόνο ήταν φίλοι, καθώς δούλευαν μαζί στην εταιρεία Shell στην Αγγλία. Εκείνη είναι γεωλόγος και εκείνος μηχανικός. Και οι δύο έχουν καταγωγή από τη Βρετανία, η Κλερ είναι εικοσιεννέα ετών και ο Ρόμπιν τριάντα.

Η πρόταση γάμου έγινε στις 8 Ιουνίου 2012 στην Κεντρική Γαλλία, εκεί όπου ζουν οι γονείς της Κλερ. Λάτρεις του ποδηλάτου και οι δύο, είχαν πάει ποδηλατάδα, έκαναν 35 χιλιόμετρα και ανέβηκαν έναν λόφο μέχρι που κατέρρευσαν από εξάντληση. Ιδρωμένοι και κάτω από τον καυτό ήλιο, ο Ρόμπιν έβγαλε από την τσέπη του το πιο όμορφο δαχτυλίδι, έπεσε στο ένα γόνατο και ζήτησε από την Κλερ να τον παντρευτεί. Δεν θυμούνται τι ακριβώς είπαν μεταξύ τους, αλλά και οι δύο δάκρυσαν από χαρά και στην επιστροφή γελούσαν συνεχώς, μέχρι που συνάντησαν τους γονείς της Κλερ για να μοιραστούν την είδηση μαζί τους.

Στις διακοπές που έκαναν στις Σπέτσες έμεναν πάντα στο Poseidonion Grand Hotel. Αυτό έκανε την απόφαση για την τελετή ακόμα πιο εύκολη. Την ημέρα της πρότασης έστειλαν μήνυμα στο ξενοδοχείο για να δουν αν στις 8 Ιουνίου 2013, δηλαδή έναν χρόνο μετά, υπάρχει κενό. Η απάντηση ήταν θετική. Το αστείο ήταν ότι η Κλερ είχε ήδη προνοήσει και είχε καλέσει το ξενοδοχείο λίγο καιρό πριν από την πρόταση γάμου, προκειμένου να δει πόσα χρήματα θα κόστιζε και είχε κλείσει και την ημερομηνία.

Αποφάσισαν να σώσουν μερικά δέντρα και έτσι δεν έστειλαν προσκλητήρια. Εφτιαξαν μια ηλεκτρονική πρόσκληση και την έστειλαν σε όλους μέσω e-mail. Για την ακρίβεια, η πρόσκληση είχε αναλυτικές πληροφορίες για το νησί, τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, τον κόλπο του Σαρωνικού, τα γύρω νησιά, το φαγητό και πολλά ακόμα. Η Ελλάδα είναι το μέρος που νιώθουν περισσότερο σπίτι τους και ήθελαν οι φίλοι και οι δικοί τους άνθρωποι να νιώσουν τα ίδια αισθήματα που έχουν και εκείνοι για το νησί. Ζήτησαν από τους καλεσμένους τους, οι οποίοι ήταν από Κίνα, Ελβετία και Ουκρανία, να μην τους κάνουν δώρα, αλλά να δωρίσουν τα χρήματα στο Amani Childrens Home στην Τανζανία, μια φιλανθρωπική οργάνωση που η Κλερ στηρίζει εδώ και χρόνια. Το τελικό ποσό έφτασε περίπου τα 4.000 ευρώ. Για μπομπονιέρες είχαν βεντάλιες για τις κυρίες και βραχιολάκια με μπλε μάτι για τους κυρίους. Πάνω σε κάθε τραπέζι είχαν γράψει ένα προσωπικό γράμμα για κάθε καλεσμένο τους. Ηθελαν να τους δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και το πόσο σημαντικό ήταν ότι ταξίδεψαν στις Σπέτσες για την τελετή. Οσο έγραφαν τα γράμματα, που ήταν γεμάτα αναμνήσεις, αστείες ιστορίες και λόγια αγάπης, συνειδητοποιούσαν πόσο τυχεροί είναι που έχουν στη ζωή τους τόσο καλούς ανθρώπους.

Η διακόσμηση ήταν ρομαντική και κομψή με κλασικά στοιχεία. Το αμφιθέατρο του ξενοδοχείου στολίστηκε στα λευκά, ενώ στα δέντρα ελιάς υπήρχαν λευκές καρδιές. Οι γονείς της Κλερ έφτιαξαν γιρλάντες από λεβάντα και θυμάρι, κάτι που έκανε όλο να σκηνικό ονειρεμένο και αρωματικό. Καθώς και οι δύο αγαπούν το καλό φαγητό, επέλεξαν οι ίδιοι το μενού, το οποίο είχε πιατέλες με διάφορα είδη που οι καλεσμένοι μπορούσαν να μοιραστούν. Κατά την παράδοση, κάτι τέτοιο δεν γίνεται στη Βρετανία, ωστόσο κανένας από τους καλεσμένους δεν παραξενεύτηκε.

Για την τελετή είχαν κλείσει ένα κουαρτέτο εγχόρδων από την Αθήνα, ενώ ο DJ Panos έπαιξε μουσική στη δεξίωση, όπου οι καλεσμένοι τους χόρευαν όλο το βράδυ. Μόλις είδαν τις φωτογραφίες της Αννας Ρούσου ήξεραν ότι έπρεπε να την κλείσουν για την τελετή. Εγινε περισσότερο φίλη τους παρά φωτογράφος και το αποτέλεσμα ήταν απλώς τέλειο.

Στο πίσω μέρος του μενού είχαν τυπώσει τους γαμήλιους όρκους τους και είχαν προσθέσει τι σημαίνει για εκείνους ο γάμος, έτσι ώστε οι καλεσμένοι τους καθώς τρώνε να μπορούν να «χωνέψουν» τα λόγια, όπως λέει η Κλερ χαριτολογώντας. Ο κουμπάρος του Ρόμπιν ήταν ο αδελφός του, ενώ η Κλερ προτίμησε να μην έχει κουμπάρα. Μια αστεία ιστορία ήταν ότι ενώ είχε διαλέξει τα μικρά ξαδέλφια της για να στρώσουν με ροδοπέταλα τον διάδρομο πριν περπατήσει, τελικά τα παιδάκια λίγο πριν από την τελετή ντράπηκαν και έτσι το έργο ανέλαβε η μεγάλη ξαδέλφη της.

Αγαπούν και οι δύο την ποδηλασία και τις περιπέτειες. Η φιλοσοφία τους είναι η εξερεύνηση ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες μέσω του φαγητού και της περιπέτειας. Εχουν ανέβει σε παγετώνες στην Ελβετία, την Κίνα, την Ευρώπη και έχουν κάνει ποδήλατο από το Ναϊρόμπι της Κένυας μέχρι το Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας. Η επόμενη μεγάλη τους περιπέτεια θα είναι στη Νότια Αμερική και μετά στην Κολομβία και τη Βραζιλία. n