Σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η Περιφέρεια.

Το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ΓΣΕΒΕΕ επιμένει στην άποψη ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά θα φέρει νέα λουκέτα και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Καββαθάς με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή.

Η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, η ολιγοπώληση της αγοράς και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές θα είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της σνομοσπονδίας για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακής.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ι. Παπαργύρης συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η όποια απόφαση θα παρθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από