Για δεύτερο συνεχή μήνα τα έσοδα του δημοσίου ανακάμπτουν, κινούμενα πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί και συμφωνηθεί με την τρόικα.

Όπως αναφέρει το Vima.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία που φθάνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα τα φορολογικά έσοδα ανέκαμψαν και είναι αυξημένα κατά 11% σε σχέση με τα έσοδα του περυσινού Αυγούστου.

Αυτό οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:

1) Αυξήθηκαν οι πληρωμές φόρου από τις επιχειρήσεις.

2) Απέδωσε περισσότερα του αναμενομενομένου η φορολογία στους στους τόκους και τα ρέπος.

3) Αυξήθηκαν οι ταξινομήσεις καινούριων ΙΧ αυτοκινήτων.

Τα σημάδια αυτά που παρακολουθεί ημέρα με την ημέρα το Γενικό Λογιστήριο σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών δημιουργούν «αίσθημα ασφάλειας» ότι ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 θα επιτευχθεί.

Ενδεχομένως, τα νέα να είναι ακόμη καλύτερα, αν στο τέλος του μήνα επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη των εσόδων από ΦΠΑ λόγω της αναπάντεχης μεγάλης αύξησης της τουριστικής κίνησης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι ο τουρισμός θα καθορίσει και την εικόνα του Σεπτεμβρίου, καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός αφίξεων ξένων τουριστών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από