Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στις περιοχές Καλαβάρδα και Σαλακό στην κεντρική Ρόδο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των χωριών Σαλάκου και Διμυλιάς και ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να ελέγξουν τα δύο μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ μεχρι αργά το απόγευμα υποστηρίχθηκαν από τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

***Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Πεντάλοφο Μεσολογγίου που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε κοντά σε κάποιο οικισμό και έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Συνολικά, επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

***Σε εξέλιξη αλλά ελεγχόμενη η φωτιά στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής καίει ξερά χόρτα και πεύκα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα κοντά στις κατασκηνώσεις «Σκούρας», αλλά δεν κρίθηκε μέχρι στιγμής σκόπιμο αυτές να εκκενωθούν. Εγινε μόνον εκτροπή της κυκλοφορίας, για να διευκολυνθεί η πυροσβεστική.

Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχείρησαν δύο «καναντέρ» κι ένα ελικόπτερο, ενώ πλέον στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής (με τέσσερα υδροφόρα οχήματα) το έργο της οποίας ενισχύει πεζοπόρο τμήμα.