Φρένο στις κοπάνες των δημοσίων υπαλλήλων επιδιώκει να βάλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης εισηγούμενος την αντικατάσταση του σημερινού συστήματος ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησής τους.

«Αυτή η ιστορία που πάνε και χτυπάνε την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα», σημείωσε (στο Mega) και πρότεινε: «Να υπάρξει μία κάρτα με ένα barcode που να καταγράφει τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει κανείς από το υπουργείο, ακόμη και για μία δικαιολογημένη έξοδο, δηλαδή να πεταχτεί κάποιος υπάλληλος σε μία τράπεζα».

Με τον τρόπο αυτόν –όπως είπε –κάθε υπάλληλος θα έχει την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα του, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούν να καταγράφονται και οι άδειες μέσα στο σύστημα, ώστε να γνωρίζει η υπηρεσία ποιοι λείπουν δικαιολογημένα.

Σύμφωνα με ελέγχους που έχουν γίνει από τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, με το σημερινό σύστημα ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησης είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο κάποιος υπάλληλος να χτυπάει τις κάρτες και για άλλους, οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα.