Το ειδύλλιο του καλοκαιριού κατέληξε τελικά σε γάμο με τον Ολυμπιακό να επενδύει πάνω στο ταλέντο του Γιάννη Παπαπέτρου.

Ο νεαρός φόργουορντ που αγωνιζόταν στο κολλέγιο του Τέξας και η πρώτη του επιλογή ήταν να παραμείνει εκεί, αποφάσισε τελικά να πει το ναι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, που κατάφεραν να τον πείσουν για το εγχείρημα που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να επενδύουν αλλά και να αξιοποιούν τα νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο διεθνής (με την εθνική κάτω των 19 ετών) φόργουορντ αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού που θα του προσφέρει κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία και φυσικά θα ξαναβρεί στον Πειραιά τον συμπαίκτη του Δημήτρη Αγραβάνη, που επίσης ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΚΑΕ, λίγες ώρες νωρίτερα την Τρίτη το μεσημέρι.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μιλήσει με τον νεαρό παίκτη κάνοντάς του σαφές πόσο τον υπολογίζει για την ομάδα του και γενικότερα η φιλοσοφία που έχει δείξει τόσο ο ίδιος όσο και οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο θέμα της αξιοποίησης των νέων παιδιών έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Γιάννη ο Αργύρης Παπαπέτρου είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο όλοι θυμούνται ώς ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος, στην παρούσα φάση δεν είχαν κάνει πρόταση στον νεαρό γιό του πρώην παίκτη τους σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που του πρόσφερε ένα εξαιρετικό – ιδιαίτερα για την εποχή – συμβόλαιο.

Σαφώς στο κλείσιμο των μεταγραφών για τους Πειραιώτες η απόκτηση του Παπαπέτρου ήταν το κερασάκι στην τούρτα, με τον νεαρό φυσικά να έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του όπως και ο Αγραβάνης.