Χορτοφαγικά κεφτεδάκια τσουκνίδας

200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας

200 γρ. σπανάκι

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Μισήπιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ψιλοκομμένη

Ανηθο

Δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Αλεύρι όσο πάρει για να σφίξει

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μείγμα από το κουτάλι. Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι από το μείγμα και το βάζουμε στο καυτό λάδι. Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα. Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.

Ρόφημα για αδυνάτισμα

και κυτταρίτιδα

2 κουταλιές φύλλα τσουκνίδας φρέσκα

1 κούπα βραστό νερό

Χυμό από φρέσκο λεμόνι

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε την τσουκνίδα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού. Καταναλώνουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο.