Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και φέτος, με τους παράγοντες και τους άμεσους συνεργάτες τους να κλέβουν αρνητικά την παράσταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ούτε με ευχολόγια μπορεί να υπάρξει καλύτερη ημέρα στο ποδόσφαιρό μας, που έχει πολλά τρωτά σημεία, αλλά ούτε δυναμιτίζοντας το κλίμα με πρώιμες δηλώσεις, βαρυσήμαντα ηρωικά μηνύματα στο twitter, βιαστικές κρίσεις και αυθαδιάζοντας! Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος, είναι θέαμα και γκολ. Πώς μπορεί να περιμένεις από τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους οπαδούς των ομάδων, να δείξουν καλύτερο πρόσωπο όταν με το «καλημέρα» οι τόνοι ανεβαίνουν και, ακόμη και στο περίπτερο, σε πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, σπέρνεται η διχόνοια;

Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, που μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις την ώρα που αγωνίζεται η ομάδα του, έκανε λόγο για «μαριονέτες και σόου του ΠΑΟΚ», για να εξηγήσει μία ημέρα αργότερα ότι οι μαριονέτες που ξεστόμισε αφορούσαν τη δική τους ομάδα («ήμασταν εμείς»). Για μία ολόκληρη ημέρα, ωστόσο, ο καθένας μπορεί να μετέφραζε όπως ήθελε την ατάκα του, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη με πέναλτι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, πιστός στα μηνύματα μέσω twitter, έδωσε το στίγμα με τη φράση «πολεμάμε σε έναν άνισο πόλεμο» και έγραψε ακόμη για «χρηματισμούς, στημένα, διαπλοκή, με υπόδικο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο, με το ένα χέρι δεμένο από τα χρέη και τη διαφθορά του χθες»! Τελειώνει μάλιστα λέγοντας «να επιστρέψουμε τιμωροί και εκδικητές». Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, χρησιμοποίησε το facebook για να στείλει το δικό του μήνυμα, προφανώς ως απάντηση:

«Οι ανύπαρκτοι και σπρωγμένοι νεόπλουτοι και οι κλαίουσες ξεπεσμένες γραφικές γεροντοκόρες να κάνουν υπομονή. Τους περιμένει δύσκολη χρονιά». Το ηρωικό «μόνοι μας και όλοι τους, όπως πάντα» είναι ο επίλογος και μοιάζει με ατάκα από τα 70s, μόνο που τότε το ποδόσφαιρό μας είχε περισσότερα αγνά στοιχεία.