Φωτιές άναψε το φιλί στο στόμα που έδωσαν δύο από τις τέσσερις κοπέλες της Εθνικής Ρωσίας στη σκυταλοδρομία 4Χ400 πάνω στο βάθρο!

Με αυτό το χρυσό, που ήταν και το τελευταίο των διοργανωτών, η Ρωσία πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Ο τρόπος που γιόρτασαν οι δύο κοπέλες της ομάδας, όμως, ήταν χτύπημα στον νόμο του Πούτιν κατά των γκέι.

Αφού φόρεσαν τα χρυσά μετάλλια στον λαιμό, η Ξένια Ζίροβα φιλήθηκε στο στόμα με την Τατιάνα Φίροβα πάνω στο βάθρο και για πολλούς πέρασαν… μήνυμα, παρότι οι ίδιες δεν το σχολίασαν.

Σε συνέχεια του θορύβου που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ισινμπάγεβα που είχε ταχθεί υπέρ του νόμου, ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες, δεδομένου ότι ακόμα και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ζήτησε διευκρινίσεις από τους Ρώσους, ρωτώντας μάλιστα αν έχουν ήδη ενδείξεις για πιθανό μποϊκοτάζ από κάποιους αθλητές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι του χρόνου.

«Δεν πρέπει να παρανοήσουμε το νόημα του νόμου. Η Ρωσία δεν καταπατά τα δικαιώματα των γκέι, απλώς δεν επιτρέπει την προπαγάνδα υπέρ τους, υπάρχει σημαντική διαφορά. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να προστατεύσουμε τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, από το να γαλουχηθούν και να επηρεαστούν σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Αντίθετα, ακόμα μία φορά μπορώ να πω ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι ξένοι αθλητές που θα βρεθούν στο Σότσι του χρόνου, θα έχουν απόλυτα προστατευμένες τις προσωπικές τους ζωές», τόνισε ο Βιτάλι Μούτκο, που φυσικά βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και παρακολούθησε, χωρίς να σχολιάσει, τις αντιδράσεις των αθλητριών από τη Σουηδία που τάχθηκαν υπέρ των ομοφυλοφίλων βάφοντας τα νύχια τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Κατά τη γνώμη μου, τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης έδωσαν πολύ μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το γεγονός από ό,τι εμείς εδώ στη Ρωσία. Οσοι αθλητές έρθουν του χρόνου στο Σότσι θα έρθουν για να αγωνιστούν και δεν θα έχουν χρόνο για άλλα πράγματα», κατέληξε με νόημα ο υπουργός Αθλητισμού.