Αν το θαλάσσιο σκι ήταν ολυμπιακό άθλημα θα είχαμε μια από τις πιο επιτυχημένες ολυμπιονίκες της Ιστορίας, καθώς η Αγγελική Ανδριοπούλου έχει σαρώσει τα μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εχει επιχειρηθεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο άθλημα να ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα, χωρίς όμως επιτυχία αφού δεν τηρήθηκαν ακόμη και υποσχέσεις από μέλη της ΔΟΕ.

Η Αγγελική δεν είναι η μόνη που λατρεύει το θαλάσσιο σκι, καθώς είναι ένα άθλημα με το οποίο… κολλάς. Και όπως λένε όσοι ασχολούνται με αυτό, ξεκινάς το καλοκαίρι αλλά συνεχίζεις και τον χειμώνα. Είναι το άθλημα που σε απελευθερώνει, ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα, λένε οι φανατικοί φίλοι του.

Είτε με το κλασικό στυλ με τα δύο πέδιλα είτε με το μονό, το θαλάσσιο σκι ανεβάζει την αδρεναλίνη και προσφέρει συγκινήσεις όχι μόνο στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές, κυρίως με τα θεαματικά άλματα και με τις φιγούρες. Με εκατομμύρια φίλους ανά τον κόσμο, έχει διαδοθεί και στη χώρα μας. Στις οργανωμένες παραλίες μπορεί κάποιος να βρει τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και να κάνει μαθήματα σε επαγγελματικές σχολές.