Σε όποια παραλία ή λιμάνι διοργανώθηκε ιδιαίτερα εφέτος τελική φάση, έγινε χαμός. Ο λόγος για το μπιτς σόκερ που κερδίζει συνέχεια όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές άθλημα που μεταφέρθηκε στην παραλία μετά το μπιτς βόλεϊ και συνεχίζει να κερδίζει δεκάδες φίλους.

«Είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό άθλημα του καλοκαιριού. Εχει πολύ θέαμα, ψαλιδάκια, που δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο στο χόρτο, ωραίο θέαμα για τους θεατές στην παραλία, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να παίξει κάποιος, καθώς υπάρχει το πρωτάθλημα με open συμμετοχή, ένα πρωτάθλημα που γίνεται εδώ και 13 χρόνια από την Πανελλήνια Ενωση Μπιτς Σόκερ», λέει στα «ΝΕΑ» ο μέχρι πρότινος αρχηγός της εθνικής μας ομάδας μπιτς σόκερ Κώστας Καβαλάρης.

«Εχοντας γεννηθεί σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας, τις Πετριές, όπου δεν υπήρχε γήπεδο, παίζαμε μπιτς σόκερ. Ηταν πολύ εύκολο, άρεσε σε όλους και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του αθλήματος.

Στην Ευρώπη μάλιστα το βλέπουν πολύ πιο σοβαρά και υπάρχουν παίκτες εκεί που παίζουν μόνο μπιτς σόκερ. Μέχρι πέρυσι, που ήμουν στην εθνική ομάδα, προσπαθούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, τα καταφέραμε ώς έναν βαθμό, αλλά μας έλειπε το κάτι παραπάνω για να πιάσουμε τους κορυφαίους της Ευρώπης», καταλήγει ο Κώστας Καβαλάρης.