Η αποχώρηση του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, από το τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από 27 χρόνια είναι από μόνη της μία τεράστια αλλαγή για την εφετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Ο τρεις πρώτες ομάδες στον τελευταίο βαθμολογικό πίνακα, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, θα παρουσιαστούν με νέους προπονητές, αλλά όλοι οι αναλυτές θεωρούν ως «αδύναμο κρίκο» τον αντικαταστάτη του Φέργκι, τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Από Special One ο Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι ως Happy One, ενώ ο Χιλιανός Μανουέλ Πελεγκρίνι θα αντικαταστήσει τον Ιταλό Ρομπέρτο Μαντσίνι στη Σίτι.

Σταθερή αξία ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος προέβη σε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα του ρόστερ της Αρσεναλ –έδιωξε μεταξύ άλλων τους Αρσάβιν, Τζουρού, Ντενίλσον, Ζερβίνιο, Σκιλατσί.

Οι Πολίτες διαθέτουν το πιο δυνατό και ισορροπημένο ρόστερ μετά την προσθήκη των Φερναντίνιο, Γιόβετιτς, Νάβας και Νεγρέδο, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προβληματίζει για τη μεσαία της γραμμή η οποία ουσιαστικά στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη, τον Κάρικ.