Τη χειρότερη μέρα βρήκε ο Λούης Τσάτουμας για να κάνει άλμα κάτω από τα 8 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας στο μήκος μόλις με μια έγκυρη προσπάθεια στα τρία άλματα, προσγειώθηκε στα 7.98μ. μένοντας 10ος στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε εφέτος σταθερά άλματα όλα πάνω από τα 8.10μ. (!) αλλά για μια ακόμα φορά σε μεγάλους αγώνες τον «χτύπησε» η κατάρα των άκυρων.

Ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα και φυσικά αγχώθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μην βγει το καλό άλμα (χρειαζόταν τουλάχιστον 8.01μ. για να πλασαριστεί στην οκτάδα και να έχει άλλα τρία άλματα) στην 3η προσπάθεια μένοντας εκτός συνέχειας.

Με ατομική επίδοση 8.23μ. είχε δυνατότητες όχι μόνο για πλασάρισμα στην εξάδα, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να «χτυπήσει» και μετάλλιο, αλλά δυστυχώς για πολλοστή φορά σε μεγάλο αγώνα δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ του χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Κρίμα γιατί οι δυνατότητες του Λούη Τσάτουμα είναι πολύ μεγάλες και όχι για να έχει ρόλο κομπάρσου στον τελικό, που ήταν ο τρίτος στην καριέρα του σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αντίθετα με μια εξαιρετική εμφάνιση στα ημιτελικά των 200 μέτρων, έκλεισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Λυκούργος Τσάκωνας, που πήρε την 5η θέση στην 3η ημιτελική σειρά μένοντας φυσιολογικά εκτός τελικού αφού περνούσαν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Ο Τσάκωνας με επίδοση 20.56 κατετάγει τελικά 17ος στη συνολική κατάταξη, μεταξύ των 24 αθλητών που είχαν φτάσει στα ημιτελικά. Το πρωί ο Τσάκωνας είχε περάσει στα ημιτελικά όχι απ’ ευθείας (περνούσαν οι τρεις πρώτοι) αλλά με έναν από τους τρεις καλύτερους χρόνους από τους αθλητές που είχαν πάρει την 4η θέση στη σειρά τους.

Φυσικά ο Γιουσέιν Μπόλτ, έκλεψε την παράσταση εξασφαλίζοντας…περπατώντας την πρόκριση στον τελικό, χαμογελώντας στα τελευταία πενήντα μέτρα, στον Νοτιοαφρικανό Ανάσο Ζομποντουάνα που προσπαθούσε να τον νικήσει.

Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πήρε την πρόκριση (ως δεύτερος στη δεύτερη προκριματική σειρά) στον τελικό και θα ξανατρέξει το Σάββατο το βράδυ και πάλι δίπλα στον μεγάλο Μπόλτ, που θα επιχειρήσει να κατακτήσει το 7ο χρυσό του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.