Οι σταρ της σόουμπιζ έχουν μάθει να εξαντλούν όλα τα τεχνάσματα για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, με το ντύσιμο, το μακιγιάζ ή την προσωπική τους ζωή. Ελάχιστα περιθώρια μένουν λοιπόν ύστερα από όλα αυτά για να προκαλέσουν και πάλι το ενδιαφέρον. Γι’ αυτό βγάζουν από το σεντούκι των τεχνασμάτων τους μια δραστική αλλαγή, όπως το κόψιμο των μαλλιών τους.

Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν το νέο κούρεμα α λα γκαρσόν της Μπιγιονσέ ως μια τέτοια –ύστατη –προσπάθεια πρόκλησης του ενδιαφέροντος. Καθώς βρίσκεται στο διάλειμμα της καλοκαιρινής της περιοδείας «Mrs Carter Show» που ξεκίνησε τον Απρίλιο και στην οποία εξάντλησε ήδη το «παιχνίδι εντυπώσεων» με τα κοστούμια –ένα εκ των οποίων ήταν ένα στενό διάφανο κορμάκι με πρόσθετες θηλές. Τα εντυπωσιακά κοστούμια του σόου μάλλον δεν ήταν αρκετά ώστε να ανεβάσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων και έτσι η Μπέι επιστρέφει σήμερα δυναμικά στο παιχνίδι, με το δεύτερο μέρος της περιοδείας της, λανσάροντας το καινούργιο της κοντό, ξανθό μαλλί.

Το twitter πήρε φωτιά καθώς οι θαυμαστές της ανέβασαν σχόλια για το αν της πηγαίνει, πολλοί είπαν πως ό,τι και να κάνει θα είναι πάντα η καλύτερη, δεν έλειψαν όμως και οι συγκρίσεις με το κοντό μαλλί της Μάιλι Σάιρους, ακόμη και με τα μαλλιά του Πίτερ Παν.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι τα κοντά μαλλιά κάνουν μια γυναίκα να φαίνεται δυναμική, κάτι που το έχουν αποδείξει ηθοποιοί και τραγουδίστριες στο παρελθόν, οι οποίες δεν δίστασαν να κόψουν τα μαλλιά τους είτε για τις ανάγκες κάποιου ρόλου είτε επειδή τους το πρότεινε ο στυλίστας τους για να «κάνουν θέμα». Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αν και πολλοί έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν υπόνοιες για ομοφυλοφιλικές τάσεις, κάτι που δεν την ανησυχεί καθόλου καθώς στην ηλικία των 20 ετών ακόμη ψάχνει το στυλ που της ταιριάζει.

Η πρωταγωνίστρια των ταινιών Χάρι Πότερ, η Εμα Γουάτσον, χαρακτήρισε το κόψιμο α λα γκαρσόν των μαλλιών ως «ό,τι πιο απελευθερωτικό έχει κάνει». Στη συνέχεια έκλεισε συμβόλαια με οίκους μόδας και καλλυντικών.

Στην περίπτωση της Ριάνα, η νεαρή τραγουδίστρια έχει συνηθίσει το κοινό της σε μεγάλες αλλαγές αφού μόνο μέσα στο 2013 άλλαξε έξι φορές τα μαλλιά της. Γκρι, κόκκινα, μακριά, κυματιστά, εντέλει αποφάσισε να δείξει ξανά τα κοντά μαλλιά της, καθώς και εκείνη ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της περιοδείας της. Αφησε τα μακριά εξτένσιονς και σίγουρα άφησε και το πιστολάκι.

Η Σαρλίζ Θέρον ξύρισε το κεφάλι για τα γυρίσματα της ταινίας «Mad Max: Fury Road» πρόσφατα και από τότε δεν τα αφήνει να μεγαλώσουν. Η λίστα των νέων κοντοκουρεμένων σταρ περιλαμβάνει ακόμη τις Νάταλι Πόρτμαν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Βικτόρια Μπέκαμ, Αν Χάθαγουεϊ, Μισέλ Γουίλιαμς κ.ά.