«Ολα στη σχέση μας έγιναν λίγο ανάποδα», λέει η Γιώτα. Εννοεί ότι ήταν εκείνη που κυνήγησε τον Πέτρο, στη συνέχεια έμεινε έγκυος και μετά παντρεύτηκαν, αφού εκείνη του έκανε πρόταση γάμου. Και κάπως έτσι αστεία και παράδοξα συνεχίζεται η ζωή τους έως και σήμερα. Ας δούμε όμως την ιστορία τους.

ΟΠέτρος είναι 30 ετών, κατάγεται από την Αθήνα και είναι κομμωτής και συνιδιοκτήτης στο κομμωτήριο MS Hair & Beauty Spa στον Χολαργό. Το καθηλωτικό του βλέμμα ήταν το πρώτο πράγμα που η Γιώτα ερωτεύθηκε σε εκείνον. «Εχει απίστευτο χιούμορ», λέει η ίδια, «είναι κολλημένος με την μπάλα –η πρώτη λέξη που έμαθε στον γιο μας -, είναι απίστευτα υπομονετικός και καλόκαρδος, αγαπάει πολύ αληθινά και ξεκάθαρα, έχει πολλούς φίλους, είναι ταυτόχρονα και παιδάκι και ρομαντικός, αλλά μόνο σ’ εμένα δείχνει αυτές τις πλευρές. Και, φυσικά, είναι απίστευτα ερωτευμένος με τον γιο του».

Η Γιώτα είναι 30 ετών, κατάγεται από την Κύπρο, τα τελευταία δεκατρία χρόνια ζει στην Αθήνα, με κάποιους ενδιάμεσους σταθμούς σε Αγγλία και Κύπρο, και είναι ψυχολόγος. Την έχουν χαρακτηρίσει ως «η χαρά της ζωής» και ο Πέτρος λέει ότι έχει τον συνδυασμό που σκοτώνει: παιδική αθωότητα και σεξαπίλ. Ζει σε έναν δικό της κόσμο όπου υπάρχουν μόνο χρώματα, χαμόγελα και τίποτα κακό.

Τον Πέτρο τον γνώρισε έξω από μια καφετέρια μέσω της εξαδέλφης του και φίλης της, της Φωτεινής, και είπαν ένα «γεια». Εκείνη τον ερωτεύθηκε αμέσως, εκείνος ούτε που την πρόσεξε, καθώς αργότερα της είπε ότι δεν θυμόταν καν την πρώτη τους συνάντηση.

Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες που μιλούσαν μόνο από το τηλέφωνο και μέσω e-mail με ντροπές, αναστολές και πολύ έρωτα να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, ώσπου κανόνισαν το πρώτο τους ραντεβού στις 12/6/2010. Αφού την έστησε μία ώρα γιατί τον είχε πάρει ο ύπνος, πήγαν για ποτό και η ατμόσφαιρα μεταξύ τους έγινε παθιασμένα εκρηκτική. Κάποια στιγμή κοιτώντας τη θέα στο μπαρ όπου βρίσκονταν, του έδειξε ένα σημείο κάπου ψηλά και του είπε: «Θα ήθελα πολύ να μένω κάπου εκεί. Εσύ;». Και εκείνος απάντησε: «Εγώ θα ήθελα να μένω μαζί σου» και τότε έδωσαν το πρώτο τους φιλί. Μετά τα Χριστούγεννα εκείνου του χρόνου, η Γιώτα μετακόμισε στο σπίτι του Πέτρου στον Χολαργό και δύο ημέρες πριν από την πρώτη τους επέτειο έμαθε ότι ήταν έγκυος. Οταν το ανακοίνωσε στον Πέτρο η πρώτη του ατάκα ήταν: «Εντάξει αγάπη μου, πάμε να φάμε γιατί θα κρυώσει το φαγητό;». Αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ, ήταν πολύ γλυκός και απίστευτα υποστηρικτικός σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Η ζωή τους πλέον με το μωρό έχει πολλή πλάκα. Ο Πέτρος και ο μικρός Γιώργος σκορπούν το χάος σε δευτερόλεπτα μέσα στο σπίτι και εκείνη είναι η μανούλα που θέλει απλώς να είναι ευτυχισμένοι και ας κάνουν το σπίτι άνω-κάτω.

Η πρόταση γάμου ήταν δεδομένη από τη στιγμή που είδαν ότι το τεστ εγκυμοσύνης ήταν θετικό. Ωστόσο, η Γιώτα πάντα ονειρευόταν μια πρόταση γάμου χολιγουντιανού χαρακτήρα και ένα μονόπετρο σαν αυτό που έδωσε ο Mr. Big στην Κάρι Μπράντσο στο σίριαλ «Sex and the city». Η πρόταση δεν έγινε με αυτόν τον τρόπο. Αντιθέτως, μια ημέρα που ο Πέτρος ήταν στο μπάνιο, η Γιώτα του φώναξε: «Αμάν, βρε Πετρούλη, θα με παντρευτείς επιτέλους;» και αφού ο Πέτρος βγήκε από το μπάνιο ολόγυμνος της είπε: «Ναι αγάπη μου, εννοείται».

«Μονόπετρο θα μου πάρεις ή μονο-Πέτρο θα έχω;» του έλεγε χιουμοριστικά ώσπου τα επόμενα Χριστούγεννα της έδωσε το μονόπετρο λίγα λεπτά πριν παντρευτούν με πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος και η βάφτιση έγιναν περίπου ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Η Γιώτα επιμελήθηκε όλη την οργάνωση με την πολύ καλή της φίλη Ιλένια, που είναι και κουμπάρα της. Το στυλ του γάμου ήταν λίγο ρετρό, λίγο ρομαντικό και πολύ παραμυθένιο. Στο εκκλησάκι τη συνόδευσαν ο πατέρας της και ο γιος της. Τα μαλλιά της επιμελήθηκε ο Μάκης από το κομμωτήριό τους (Ms Hair & Beauty Spa), ενώ το μακιγιάζ έκανε η κουμπάρα της Ιλένια που είναι και μακιγιέζ. Τη φωτογράφιση ανέλαβε η αγαπημένη τους Μαγδαληνή Κούρτη.

Για τη βάπτιση του Γιώργου τα κεράσματα ήταν γαλλικά μακαρόν σε διάφορα χρώματα και γεύσεις. Το προσκλητήριο του γάμου/βάπτισης το σχεδίασε ο φίλος της ο Στέφανος και ήταν σαν καρτ ποστάλ. Οι κουμπάροι τους ήταν έξι, τρεις φίλοι του Πέτρου (Αχιλλέας, Ανδρέας, Γιώργος) και τρεις φίλες της Γιώτας (η Αρετή που ταξίδεψε από το Παρίσι για τον γάμο, η Δώρα η οποία ήλθε από την Κύπρο και η Αλίκη). Νονός του Γιώργου ήταν ο πολύ καλός φίλος του Πέτρου, ο Νώντας.

Η πιο δυνατή στιγμή ήταν όταν χόρεψαν τον πρώτο τους χορό, με το τραγούδι «Je t’aime» της Λάρα Φαμπιάν, στη διάρκεια του οποίου η Γιώτα δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά της και ο Πέτρος την αγκάλιαζε δυνατά. Το πάρτι συνεχίστηκε με πολύ χορό και διάφορες πλάκες από τους φίλους τους.

«Οσον αφορά τη βάπτιση», προσθέτει η Γιώτα, «ένα έχω να πω: Ο Γιωργάκης δεν έκλαψε καθόλου, δεν γκρίνιαξε καθόλου και καθ’ όλη τη διάρκεια γελούσε και έλεγε «μπανάκι», μέχρι και ο παπάς μάς είπε ότι εδώ και 21 χρόνια που κάνει βαπτίσεις πρώτη φορά συνάντησε τόσο συνεργάσιμο παιδί».