Ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα αποδεικνύονται αρκετοί σταρ διεθνούς βεληνεκούς. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες αλλά και αθλητές προσθέτουν στην επαγγελματική τους ιδιότητα και αυτή του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου. Από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά και τη Σκωτία και από τη Νέα Υόρκη μέχρι τα Ορη Μάγια, τα ξενοδοχεία των σταρ πλασάρονται με λίγη από τη λάμψη των ιδιοκτητών τους αφού προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες σε περιβάλλον ξεχωριστό.

Bono

«Clarence Hotel» (Δουβλίνο)

Στην καρδιά του Δουβλίνου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα boutique hotel. Ιδιοκτήτες είναι ο διάσημος τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος των U2 Μπόνο και οι The Edge. Το «Clarence» είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που έχει έντονα τα χρώματα της Ιρλανδίας του 21ου αιώνα και τη διάσημη υπογραφή των ιδιοκτητών του. Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν διαφορετική διακόσμηση, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την απλότητα και την κομψότητά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς χώρους του. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί συνέδρια και συμπόσια, ενώ φημίζεται για το διάσημο μπαρ του αφού έχει από τις πιο ξακουστές λίστες κοκτέιλ.

Ντονατέλα Βερσάτσε

«Palazzo Versace» (Αυστραλία)

Το παλάτι της οικογένειας Βερσάτσε που βρίσκεται στη διάσημη Χρυσή Ακτή Μπροντγουότερ, διαθέτει 203 κομψά δωμάτια, ιδιωτική μαρίνα και τρία βραβευμένα εστιατόρια. Το ξενοδοχείο έχει στοιχεία πολυτέλειας ανάλογα με το στυλ των ρούχων και των κοσμημάτων που δημιουργεί η ιταλίδα σχεδιάστρια Ντονατέλα Βερσάτσε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που κάνει τους επισκέπτες να μην ξεχνούν ποτέ ποια είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Οπως αναφέρουν ταξιδιώτες που κατέλυσαν στο «Palazzo», σε όλους προσφέρθηκαν μικρά μπουκαλάκια αρωμάτων Versace.

Ρόµπερτ ντε Νίρο

«Greenwich Hotel» (Νέα Υόρκη)

Το όνομα του Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι συνδεδεμένο με τη συνοικία Τραϊμπέκα του Μανχάταν. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου –και ιδιοκτήτης εστιατορίων. Οταν αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά του σε κάποιο ξενοδοχείο η περιοχή ήταν πρώτη στη λίστα των επιλογών του. Ετσι δημιουργήθηκε το «Greenwich Hotel» που γρήγορα μετατράπηκε σε στέκι για την ελίτ της λαμπερής μεγαλούπολης. «Αποφασίσαμε να πάμε για έναν καφέ και εκπλαγήκαμε που στο διπλανό τραπέζι καθόταν ο Μελ Γκίμπσον», αναφέρει σε διαδικτυακή ταξιδιωτική σελίδα πελάτης που το επισκέφθηκε.

Ολίβια Νιούτον-Τζον

«Gaia Resort & Spa» (Μπρούκλετ, Αυστραλία)

Το 2005 η Ολίβια Νιούτον-Τζον και ο τραγουδιστής Γκρέγκ Κέιβ δημιούργησαν στο Μπρούκλετ της Αυστραλίας το «Gaia Resort & Spa». Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου εκτείνονται πάνω σε μια επιφάνεια 100 στρεμμάτων, έχοντας ως φόντο τα καταπράσινα λιβάδια της υποτροπικής ενδοχώρας του Μπάιρον Μπέρι. Οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επισκέπτες για να το περιγράψουν είναι τρεις: ομορφιά, ηρεμία και ισορροπία.

Αντι Μάρεϊ

«Cromlix Luxury Hotel» (Σκωτία)

Ο πρωταθλητής του τένις Αντι Μάρεϊ πριν από μερικούς μήνες ξόδεψε 2 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει ένα βικτοριανό αρχοντικό, το Cromlix στη Σκωτία, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ισως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ντάνμπλεϊν, όπου μεγάλωσε. Ο διάσημος τενίστας έχει σχεδιάσει να ανακαινίσει τον χώρο εγκαίρως για το Ryber Cup του 2014, που θα γίνει στο κοντινό Γκλένιγκλς. Ο Αντι Μάρεϊ έχει συμφωνήσει με τον βραβευμένο σεφ Αλμπέρ Ρου για να επιβλέπει το εστιατόριο και ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση θα δημιουργήσει επιπλέον 40 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Το αρχοντικό καταλαμβάνει 34 στρέμματα και διαθέτει 14 δωμάτια, κήπους 2.000 στρεμμάτων, τέσσερις λίμνες για ψάρεμα και δύο ιαματικές πηγές.

Κλιντ Ιστγουντ

«Mission Ranch» (Καρµέλ, Καλιφόρνια)

Ο Κλiντ Ισγουντ είναι ο ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου της πόλης Καρμέλ «Mission Ranch». To εν λόγω ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα εκτείνεται σε επιφάνεια 90 στρεμμάτων και κατάφερε να γίνει η πλέον αγαπημένη επιλογή πολλών μελλόνυμφων για αυτή τη σημαντική ημέρα της ζωής τους. Οσοι το έχουν επισκεφθεί εντυπωσιάζονται από τις εγκαταστάσεις του, κάτι που αναφέρουν συχνά σε σελίδες του Διαδικτύου που φιλοξενούν κριτικές. Οι επιλογές ως προς τη διαμονή είναι πολλές και το ξενοδοχείο προσφέρει από φάρμα μέχρι και… αχυρώνα!

Ρόµπερτ Ρέντφορντ

«Sundance Resort», (Γιούτα, Αµερική)

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πολύ πριν γίνει κινηματογραφικός αστέρας λάτρευε την φύση. Το 1969 , ο ηθοποιός αγόρασε αυτό το θέρετρο, που βρίσκεται στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του όρους Τιμπανόγκος, για τους φαν του σκι. Οι οικονομικοί σύμβουλοί του τον πίεζαν να το ανακαινίσει ριζικά όμως ο γνωστός ηθοποιός προτίμησε να μην παρέμβει στην φυσική ομορφιά του συγκροτήματος. Τελικά ο χρόνος απέδειξε ότι είχε δίκιο και ένα από τα σχόλια ταξιδιωτών στο TripAdvisor το επιβεβαιώνει: «Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκανε χάρη σε όλους μας που άνοιξε ένα τέτοιο θέρετρο, διατηρώντας αναλλοίωτη την φυσική ομορφιά του τοπίου».

Φράνσις Φορντ Κόπολα

«Blancaneaux Lodge» (Μπελίς)

Τη δεκαετία του’ 80 ο Φράνσις Φορντ Κόπολα όταν επισκέφθηκε την Μπελίς δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτεί για να προχωρήσει στην επιχειρηματική κίνησή του. Ενθουσιάστηκε με την περιοχή και κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αγοράσει το εγκαταλειμμένο «Blancaneaux Lodge», να το ανακαινίσει και να το χρησιμοποιήσει ως ιδιωτικό οικογενειακό θέρετρο. Αποφάσισε ωστόσο να ανοίξει τις πόρτες του και στον κόσμο το 1993. Αυτός ο μικρός παράδεισος στα Ορη Μάγια διαθέτει είκοσι δωμάτια. Οσοι το επισκέπτονται εντυπωσιάζονται από τους καταρράκτες που τα νερά τους καταλήγουν σε τιρκουάζ πισίνες μέσα σε μια πραγματική ζούγκλα. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που ανήκει στο Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο σκηνοθέτης έχει ακόμη το «Τερτλ Ιν» στην Μπελίζ, το «Λάντσα» στη Γουατεμάλα, το «Ζαρντέν Εσκοντίντο» στην Αργεντινή και το «Παλάτσο Μαργαρίτα» στην Ιταλία.

Τζέισον Πρίστλεϊ

«Terrace Beach Resort» (Καναδάς)

Ο Τζέισον Πρίστλεϊ, ο γνωστός Μπράντον στη δημοφιλή νεανική σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», αποφάσισε να επεκταθεί και στον κόσμο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ετσι επένδυσε τα χρήματά του στο «Terrace Beach Resort» στο παραλιακό θέρετρο Ucluelet στον Καναδά (Βρετανική Κολούμπια). Ανάμεσα στις παροχές που διαφημίζει στην ιστοσελίδα του, είναι και η δωρεάν διαμονή για παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά και η φιλοξενία ζώων έναντι 20 δολαρίων ανά διαμονή. Δεν παραλείπει μάλιστα να υπενθυμίσει ότι τον Ιανουάριο του 2010 οι «New York Times» πρότειναν το ξενοδοχείο ως το καλύτερο κατάλυμα για τους επισκέπτες του παραθαλάσσιου θερέτρου.