Το ενδεχόμενο να πιάστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ το πόδι του 19χρονου Θανάση Καναούτη, με συνέπεια να γυρίσει το σώμα του, εξετάζουν από χθες οι αξιωματικοί της Τροχαίας Περιστερίου οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν πάρει καταθέσεις από πέντε αυτόπτες μάρτυρες.

Το σενάριο αυτό προέκυψε μετά την αναπαράσταση που έγινε στο αμαξοστάσιο στο Ρουφ. Οπως αναφέρεται από την εταιρεία Αστικές Συγκοινωνίες, για να ανοίξει η πόρτα του τρόλεϊ όταν αυτό κινείται θα πρέπει να είναι συνεχώς πατημένο το μπουτόν κινδύνου οπότε το όχημα επιβραδύνει. Και επιπλέον, ο επιβάτης θα πρέπει ενώ το μπουτόν είναι πατημένο να σπρώξει την πόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο 19χρονος να πάτησε μία φορά το μπουτόν και όταν πήγε να βγει από το τρόλεϊ οι πόρτες έκλεισαν –αφού σταμάτησε να το πατάει –με συνέπεια να πιαστεί το πόδι του και να πέσει ανάσκελα.

Παράλληλα με την έρευνα της Τροχαίας ξεκίνησε χθες και από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.

Εκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες.Την ίδια ώρα, η οικογένεια περιμένει να ολοκληρωθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ενώ απευθύνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να πάνε και να καταθέσουν στην Τροχαία Περιστερίου. Μάλιστα, ο πατέρας του νεκρού Γιάννης Καναούτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστήριξε ότι το παιδί δεν προσπάθησε να πηδήξει από το τρόλεϊ αλλά το έσπρωξαν.

Χθες, στο νεκροτομείο Αθηνών έγινε νεκροψία στον 19χρονο για τις συνθήκες θανάτου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 19χρονου οφείλεται σε βαριές εγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση.

Από το πρωί φίλοι, συγγενείς, αλλά και κάτοικοι της περιοχής άφηναν μηνύματα και λουλούδια στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός πέφτοντας από το τρόλεϊ. Η κηδεία του 19χρονου έγινε χθες το απόγευμα από το Νεκροταφείο Περιστερίου μέσα σε κλίμα έντασης και θλίψης. Από το μεσημέρι είχαν ληφθεί αυστηρά αστυνομικά μέτρα στην περιοχή για τον φόβο σοβαρών επεισοδίων και είχε απαγορευθεί η διέλευση τρόλεϊ και λεωφορείων.

Στις τέσσερις το απόγευμα περισσότεροι από 300 διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο όπου έπεσε από το τρόλεϊ ο 19χρονος και πραγματοποίησαν πορεία προς το νεκροταφείο. Μάλιστα, απειλήθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια σε ένα λεωφορείο που περνούσε από τη διασταύρωση Θηβών και Παναγή Τσαλδάρη. Επιβάτες και οδηγός κατέβηκαν από το λεωφορείο, ενώ νεαροί έσπασαν το τζάμι και έγραψαν με σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι». Επεισόδια προκάλεσαν νεαροί και μετά την κηδεία, με αποτέλεσμα να μείνει για ώρα αποκλεισμένη η οδός Π. Τσαλδάρη. Νεαροί χωρισμένοι σε ομάδες έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Ο Θανάσης Καναούτης επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τη στάση του Αγίου Αντωνίου. Ο ελεγκτής που ανέβηκε στην επόμενη στάση τού ζήτησε να ελέγξει το εισιτήριο. Ολες οι έως τώρα μαρτυρίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ του 19χρονου και του ελεγκτή.