Οι περισσότεροι ηγέτες επιλέγουν τον τόπο διακοπών τους βασιζόμενοι σε επικοινωνιακά κριτήρια, αναλογιζόμενοι το μήνυμα που μπορούν να περάσουν στους ψηφοφόρους μέσω αυτού. Μερικοί ωστόσο έχουν έναν αγαπημένο προορισμό, που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Τα ΜΜΕ, πάντως, τους ακολουθούν ανελλιπώς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Καλή Παναγιάαπό την Πύλο

Ο Πρωθυπουργός είναι – παραδόξως – της σχολής Μητσοτάκη. Επιλέγει να κάνει διακοπές στον τόπο καταγωγής του (που βρίσκεται φυσικά στην εκλογική

του περιφέρεια), την Πύλο. Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ο Δεκαπενταύγουστος του 2011, που είχε ξεστομίσει το περίφημο πια «με τη βοήθεια της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε» από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Βέβαια, τότε πάλι στην Πύλο έκανε διακοπές, απλώς για τον εορτασμό της Παναγίας βρέθηκε στην Ημαθία. Πέρυσι, πάντως, ευχήθηκε στο έθνος «καλή Παναγιά» από την Καλαμάτα και εξήγησε εμμέσως την εμμονή του με τα πάτρια: «Ηρθα να πάρω δύναμη από

τον τόπο μου», δήλωσε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μακροβούτια στο Μαράθι

Τη Δευτέρα ο Επίτιμος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook μια νοσταλγική φωτογραφία. Ηταν από τις καλοκαιρινές διακοπές του 1985. Φυσικά στον καθιερωμένο τόπο. Αυτός και η Μαρίκα αγκαλιά με όλα τους τα εγγόνια. Κάθε καλοκαίρι ο Μητσοτάκης κατεβαίνει στα Χανιά. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραλία όπου συχνάζει, το γνωστό στο πανελλήνιο Μαράθι, αποκαλείται και «παραλία του Μητσοτάκη». Τα τηλεοπτικά πλάνα από τα μακροβούτια του εκεί ήταν κάποτε από τα must των καναλιών εν μέσω θέρους. Οπως είχε αποκαλύψει η Μαρίκα, ο Μητσοτάκης έχει μια ακόμη αγαπημένη συνήθεια στην Κρήτη, κάθε Κυριακή – και μόνο Κυριακή – φτιάχνει μόνος του Bloody Mary.

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η Καγκελάριος ψηφίζει Ιταλία

Η Καγκελάριος αποδεικνύεται μεγάλη φαν της Ιταλίας. Φέτος το καλοκαίρι πήγε διακοπές στις Ιταλικές Αλπεις, στο Τιρόλο και το έριξε στον αλπινισμό. Οπως και πέρυσι, παρότι η ευρωζώνη φλεγόταν. Η Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης επισκέπτεται συχνά-πυκνά και το νησί Ισκια, στον κόλπο της Νάπολι. Εκεί την έχουν απαθανατίσει και παπαράτσι στα διάσημα πια ενσταντανέ με το λαχανί μπουρνούζι, το Πάσχα. Σε εκείνες τις διακοπές στραπατσάρισε και την εικόνα της «σκληρής». Σύμφωνα με την «Corriere della Sera» μόλις έμαθε ότι ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου όπου συνηθίζει να μένει (τον οποίο γνωρίζει πριν καν γίνει Καγκελάριος) απολύθηκε, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του. Και έμεινε και για φαγητό.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Στο νησίγια γκολφ

Ο αμερικανός Πρόεδρος για τέταρτη χρονιά θα κάνει ένα πέρασμα από το νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ. Προς απογοήτευση των ντόπιων, σύμφωνα με τη «Huffington Post», που βλέπουν σε κάθε επίσκεψή του το κυκλοφοριακό να επιδεινώνεται. Μένει σε ένα σπίτι 465 τ.μ. αξίας 7 εκατ. δολαρίων, το οποίο ενοικιάζει από έναν φίλο του από το Σικάγο. Πάντως, το θέμα στον αμερικανικό Τύπο δεν είναι οι επιδόσεις του Προέδρου στο γκολφ ή στο μπάσκετ αλλά η απουσία των Σάσα και Μάλια. Πρώτη φορά δεν είναι μαζί του, μιας και βρίσκονται στην κατασκήνωση. Και όλοι περιμένουν πώς και πώς πότε οι προεδρικές θυγατέρες θα πατήσουν το πόδι τους στο νησί.