Είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο στα αγωνίσματά τους και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Η Σέλι Αν Φρέιζερ-Πράις και ο Μο Φάρα έκαναν το ντάμπλ στα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας η πρώτη επικρατώντας και στα 200 μέτρα μετά από τη νίκη της στα 100 και ο δεύτερος κερδίζοντας και τα 5000 μέτρα μετά από το θρίαμβό του στα 10000 μέτρα.

Αν δεν υπήρχε ο συμπατριώτης της ο Γιουσέιν Μπόλτ, η Σέλι Αν Φρέιζερ-Πράις θα ήταν σίγουρα το πρόσωπο των αγώνων. Η τζαμαϊκανή με το χαρακτηριστικό κόκκινο μαλλί να «κλέβει» την παράσταση και να ανεμίζει στο «Λουζνίκι» της Μόσχας έκανε περίπατο στον τελικό των 200 μέτρων κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο (22ʼʼ17).

Στα μισά της κούρσας άλλωστε η μεγάλη αντίπαλος της η Αμερικανίδα Αλισον Φίλιξ εγκατέλειψε με θλάση, αλλά έτσι και αλλιώς η Φρέιζερ ήταν άπιαστη και ήδη σκέφτεται ένα ονειρεμένο φινάλε με την σκυταλοδρομία 4χ100 την Κυριακή που μπορεί να της χαρίσει το τρίτο της χρυσό μετάλλιο. Πίσω της έπεσαν μαζί στο νήμα (22ʼʼ32) η Μουριέλ Αχούρ από την ακτή ελεφαντοστού και η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκαγμπάρε με την πρώτη να εξασφαλίζει με το φώτο φίνις το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Βρετανός Μο Φάρα (γεννημένος στη Σομαλία) είναι μεγάλη πάστα δρομέα και έχει πετύχει εκπληκτικά πράγματα, κάνοντας ήδη το ντάμπλ σε 5000 και 10000 μέτρα μέσα σε ένα χρόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον τελικό των 5000 μέτρων το βράδυ της Παρασκευής τον κυνηγούσαν τρεις Κενυάτες και τρεις Αιθίοπες και το θηρίο άντεξε μέχρι το τέλος. Με χρόνο 13ʼ26ʼʼ98 πήρε τη νίκη μπροστά από τον Αιθίοπα Χάγκος Γκεμπριχουέτ (με 13ʼ27ʼʼ26 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο φώτο φίνις) και τον Κενυάτη Ισαϊα Κιπλαγκάτ Κοέχ (τρίτος επίσης με 13ʼ27ʼʼ26).

Ο Γερμανός Ντέηβιντ Στόρλ απέδειξε ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων έστω και αν χρειάστηκε η κάμερα για να αποδειχθεί πως είχε δίκιο και πως δεν ήταν άκυρη (όπως αρχικά την έβγαλε ο κριτής) η βολή στα 21.73μ. που του χάρισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία. Ο Γερμανός υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο που είχε πάρει και στο Νταεγού, αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικανό Ράιαν Γουάτινγκ (21.57μ.) και τρίτο τον Καναδό Ντίλαν Αρμστρογκ (21.34μ.).

Στον τελικό του μήκους ο Ρώσος Αλεξάντερ Μένκοφ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και γνώρισε την αποθέωση στο σπίτι του παίρνοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή με καλύτερο άλμα στα 8.56μ. Ο Ολλανδός (πρώην Γκανέζος) Ιγκνίσιους Γκαισάχ πήρε το ασημένιο (8.29μ.) ενώ ο Ισπανός Λουίς Ριβέρα πήρε το χάλκινο με 8.27μ.

Μπορεί στα 4χ100 οι Αμερικάνοι να έχουν χάσει την κυριαρχία τους από τη Τζαμάικα τα τελευταία χρόνια αλλά στη σκυταλοδρομία 4χ400 είναι ακόμα ανίκητοι. Με 2ʼ58ʼʼ71 οι ΗΠΑ κατέκτησαν το 8ο χρυσό μετάλλιο σε 14 Παγκόσμια πρωταθλήματα στο αγώνισμα αυτό δείχνοντας τη δύναμή τους. Ο Λα Σόν Μέριτ στην τελευταία αλλαγή ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο φινάλε και κράτησε τη νίκη για τους Αμερικάνους κόντρα στους Τζαμαϊκανούς (2οι με 2ʼ59ʼʼ88) και τους Ρώσους (3οι με 2ʼ59ʼʼ90).