Δελτία κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές σε 110.000 άτομα, για το διάστημα από τις 16/9/2013 έως τις 31/7/2014, θα δώσει ο ΟΑΕΔ από τις 10 Σεπτεμβρίου σε όσους εργαζομένους και ανέργους επιλεγούν, με το σύστημα μοριοδότησης, μετά την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων που ξεκινά σήμερα.

Το πρόγραμμα είναι συρρικνωμένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το 2011, όταν λειτούργησε για τελευταία φορά η Εργατική Εστία και καταβάλλονταν εισφορές τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εργοδότες, είχαν δοθεί 570.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2 μ.μ. οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης της περιοχής του τόπου κατοικίας τους για την εκτύπωση και την υπογραφή της αίτησης και για την υποβολή των δικαιολογητικών. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, άνεργοι οι οποίοι έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Κριτήρια επιλογής θα είναι το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος ανεργίας, ο αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία, ενώ διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑμεΑ. Αιτήσεις καλούνται να υποβάλουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου και οι ξενοδόχοι και άλλοι πάροχοι (ιδιοκτήτες καταλυμάτων με σήμα του ΕΟΤ).

Πρώτα θα πρέπει να επισκεφθούν το Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την πρόσβασή τους στο σύστημα και στη συνέχεια θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.