Αυτή τη φορά το στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας ήταν κατάμεστο. Οι Ρώσοι είχαν συγκεντρωθεί για να αποθεώσουν την «αγαπημένη» τους όπως υπενθύμιζαν με σχετικό πανό στην Γέλενα Ισινμπάγεβα.

Η «τσαρίνα των αιθέρων» δεν τους απογοήτευσε και γνώρισε την αποθέωση στο σπίτι της, στο πιο γλυκό χρυσό μετάλλιο της καριέρας της στο επι κοντώ.

Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό φινάλε για την καριέρα της, αλλά η ίδια πριν λίγες μέρες ήταν κατηγορηματική διαψεύδοντας την αποχώρησή της.

«Απλά θα απέχω για λίγο διάστημα προκειμένου να κάνω παιδί και οικογένεια, αφού θέλω να δοκιμάσω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αν δω ότι οι δυνάμεις μου δεν αντέχουν, τότε θα ανακοινώσω την αποχώρησή μου» είπε πριν λίγες μέρες, αποστομώνοντας τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου που έγραφαν για τέλος καριέρας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η 31χρονη πρωταθλήτρια κόσμου, που είχε ήδη δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και άλλα δύο χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί αυτό το χρυσό.

Η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σούρ, χρυσή ολυμπιονίκης πέρυσι στο Λονδίνο ήθελε να χαλάσει το πάρτι της τσαρίνας και έδειχνε ικανή να το κάνει έχοντας περάσει όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, με τελευταίο το 4.82μ.

Ήταν όμως η βραδιά της «Τσαρίνας» που πέρασε όταν χρειάστηκε και τα 4.89μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 5.07μ. για παγκόσμιο ρεκόρ και με χαρακτηριστική κίνηση έδειξε στο κοινό πως δεν…ακούει την ενθάρρυνση που θα ήθελε.

Το στάδιο ξεσηκώθηκε, την αποθέωσε, αλλά η ίδια δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Όμως πανηγύρισε σαν παιδάκι και αγκαλιάστηκε και με τη μασκότ της διοργάνωσης.

«Δεν σταματάω, θέλω να πάω και στο Ρίο» είπε αμέσως μετά ευχαριστώντας το κοινό για την βοήθεια ενώ πρόσθεσε ότι από φυσικής κατάστασης ήταν έτοιμη για παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι η κορυφαία και το δείχνει σε κάθε της εμφάνιση.