Ηρωϊκή προσπάθεια για τον Κώστα Μπανιώτη που παρά τους πόνους στο πόδι πέρασε στον τελικό του ύψους των ανδρών (Πέμπτη 18.00) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας. Δεν τον ακολούθησε ο Αντώνης Μάστορας.

Στον τελικό του τριπλού πέρασε και η Αθανασία Πέρρα, ενώ αντίθετα η Νίκη Πανέτα δεν τα κατάφερε.

Ο πρωταθλητής μας στο ύψος (το όριο για τον τελικό ήταν 2.31μ. αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να το περάσει κανείς) από τα πρώτα του άλματα ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Παρ΄όλα αυτά πέρασε τα 2.17μ. και τα 2.22μ. αλλά ο πόνος δυνάμωνε. Εσφιξε τα δόντια περνώντας και τα 2.26μ. ,ενώ στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά του στα 2.29μ. ο πόνος είχε δυναμώσει πολύ. Βλέποντας ότι αρκετοί είχαν ήδη αποκλειστεί, προτίμησε να μην ζορίσει άλλο το πόδι του και να περιμένει. Δικαιώθηκε και πέρασε στον τελικό της Πέμπτης, ενώ αμέσως μετά πήγε στο ιατρείο για να δει το πόδι του. Το καλό είναι πως έχει δύο μέρες μπροστά του, αρκεί να μην αποδειχθεί ο τραυματισμός κάτι πιο σοβαρό.

Αντίθετα ο Αντώνης Μάστορας στην παρθενική του εμφάνιση σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν τα καταφέρε πληρώνοντας κυρίως το άγχος του που τον ανάγκασε να κάνει τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 2.17μ. ! Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 2.22μ. και 2.26μ., αλλά απέτυχε στα 2.29μ. που θα του έδιναν την πρόκριση. Εμεινε οριακά εκτός (ενώ πέρασαν πολλοί με 2.26μ.) κυρίως επειδή δεν είχε περάσει με την πρώτη τα 2.17μ.

Στο τριπλούν και σε έναν ένα δύσκολο όπως εξελίχθηκε προκριματικό η Αθανασία Πέρρα κατάφερε να μπει στον τελικό με άλμα στα 13.92 μέτρα, αν και πέρασε αγωνιώδεις στιγμές μέχρι να ολοκληρώσουν και οι άλλες αθλήτριες τις προσπάθειές τους και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Πέμπτης (19.40) με την 11η επίδοση του προκριματικού. Η Πέρρα αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ και τα άλματά της ήταν άκυρο, 13.85μ. και 13.92μ.

«Το ταρτάν είναι πολύ γρήγορο και σε πετάει κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειές μας. Τέλος καλό όλα καλά με την πρόκριση τώρα ο τελικό» είπε η Αθανασία Πέρρα.

Αντίθετα η Νίκη Πανέττα δεν τα κατάφερε στο πρώτο γκρούπ και με καλύτερο άλμα στα 13.69μ. έμεινε εκτός τελικού (15η). Τα άλλα της άλματα ήταν στα 13.04μ. και 13.52μ. «Κρίμα γιατί έχασα μια μεγάλη ευκαιρία» είπε μετά τον αγώνα.

Εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 20χλμ βάδην έκανε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που με την καλύτερη εφετινή της επίδοση (1ωρ.33’.42’’) πήρε την 32η θέση μεταξύ 64 αθλητριών. Σε ένα δύσκολο τελικό όπου οι Ρωσίδες γνώρισαν την αποθέωση κατακτώντας το χρυσό (Ελενα Λασχμάνοβα 1ωρ.27’.08’’) και το ασημένιο (Ανίσια Κιρντιάρκινα 1ωρ.27’.11’’) μετάλλιο σε μια μεγάλη μάχη. Τρίτη η Κινέζα Χόνγκ Λιού (1ωρ.28’10’’) που εκμεταλλεύτηκε την ακύρωση της ρωσίδας Σοκόλοβα την ώρα που οι αθλήτριες είχαν μπει στο στάδιο !