Τρεις καυτές εβδομάδες μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν θα κλείσει το θερινό μεταγραφικό παράθυρο, υπόσχονται οι Τρεις Σωματοφύλακες που θέλουν να φύγουν από τις ομάδες τους, Μπέιλ, Σουάρες και Ρούνι.

Το μέλλον των τριών διάσημων ποδοσφαιριστών μοιάζει με σπαζοκεφαλιά του κύβου του Ρούμπικ, καθώς οι εξελίξεις περισσότερο περιπλέκουν παρά ξεκαθαρίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δημοσίευμα της «Ιντιπέντεντ» ανέφερε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να μπει στην κούρσα διεκδίκησης του Γκάρεθ Μπέιλ, για τον οποίον η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει στην Τότεναμ 100 εκατ. ευρώ αλλά ο λονδρέζικος σύλλογος απαιτεί επιπλέον 20 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι αρχίζει να αμφιβάλλει αν η Ρεάλ διαθέτει τα κεφάλαια για να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή του Ουαλού. Ταυτόχρονα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα μεγάλο όνομα, ενώ στη φαρέτρα της διαθέτει και τον Μεξικανό Χαβιέρ Ερνάντες, τον οποίον θέλει στην Τότεναμ ο Αντρε Βίλας Μπόας.

Για περίπου έναν μήνα ο Μπέιλ δεν έχει προπονηθεί με την Τότεναμ, ωστόσο χθες ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ουαλίας η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στο Κάρντιφ.

Ο γερόλυκος προπονητής των Ιρλανδών Τζιοβάνι Τραπατόνι, αναφερόμενος στα τρελά ποσά που χορεύουν στα πόδια του Μπέιλ, τόνισε ότι κανένας παίκτης δεν αξίζει 120 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα, με τα μίντια και ένα διάσημο όνομα, όσο περισσότερο μιλάς για τους παίκτες, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η τιμή τους. Κάποτε είχα έναν σπουδαίο πρόεδρο στη Γιουβέντους, τον Τζιάνι Ανιέλι, που ήταν επικεφαλής της FIAT. Είχε πολλά χρήματα, υπήρχαν όμως καταστάσεις που έλεγε ότι δεν μπορούσε να ξοδέψει πολλά χρήματα γιατί είχε στη δούλεψή του πολλούς εργάτες. Μου έλεγε να κοιτάζω για άλλους παίκτες. Θυμάμαι τα λόγια του σαν να τα είπε σήμερα.

Αυτά τα χρήματα (που προσφέρονται για τον Μπέιλ) είναι πολλά για οποιονδήποτε παίκτη. Ενας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Ακόμα και παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πελέ ή ο Γιόχαν Κρόιφ χρειάζονταν μία ομάδα».

Ο Μπέιλ δεν πρόκειται πάντως να αγωνιστεί αύριο επικαλούμενος τραυματισμό στο πόδι. Ο βοηθός του Τραπατόνι στην Εθνική Ιρλανδίας, ο επίσης Ιταλός Μάρκο Ταρντέλι, υποστηρίζει πως ο Μπέιλ διακινδυνεύει να προσβάλει τους συμπαίκτες του αν δεν αγωνιστεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να έχει ολοκληρώσει όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της μέχρι τις 20 Αυγούστου, γι’ αυτό αφήνει να διαρρεύσει ότι αν η Τότεναμ παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της θα στραφεί προς τον ουρουγουανό επιθετικό της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες.

Ωστόσο και αυτός ο στόχος δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί, αφού όπως λέει η παλιά δόξα της Λίβερπουλ Τζέιμι Κάραγκερ «ο Τζον Χένρι (ιδιοκτήτης των Κόκκινων) θα μοιάζει με ηλίθιο αν δώσει τελικά τον παίκτη». Κι αυτό γιατί ο Χένρι έχει δηλώσει ότι ο Σουάρες δεν πρόκειται να φύγει από το Ανφιλντ.

Οι σχέσεις του Ουρουγουανού με τη Λίβερπουλ και ειδικότερα με τον προπονητή της ομάδας Μπρένταν Ρότζερς βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Ο Σουάρες είναι αποφασισμένος να μη ζητήσει συγγνώμη από τους συμπαίκτες και την ομάδα του επειδή είχε δηλώσει ότι θέλει να φύγει. Η απολογία του όμως θεωρείται από τον Ρότζερς προαπαιτούμενο για να του επιτρέψει να γυρίσει στην πρώτη ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι ο Ρότζερς αθέτησε τη συμφωνία κυρίων που είχε κάνει μαζί του, σύμφωνα με την οποία θα του επέτρεπε να φύγει από τη Λίβερπουλ αν ερχόταν πρόταση από ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ (Αρσεναλ).

Ο Ρότζερς προσπάθησε χθες να αμβλύνει τις διαφορές του με τον Σουάρες, δηλώνοντας ότι δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί του και πως θέλει να λύσει το πρόβλημα με ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο επέμεινε ξανά ότι αν ο Σουάρες δεν εκφράσει τη δέσμευσή του απέναντι στον σύλλογο δεν πρόκειται να τον δεχθεί στην ομάδα.

Τα περίπου 47 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Αρσεναλ για τον παίκτη ίσως να φάνηκαν λίγα στη Λίβερπουλ, παραμένει όμως αμφίβολο πώς θα αντιδράσουν οι Κόκκινοι αν η Ρεάλ καταθέσει πρόταση 60 εκατ. ευρώ. Ο τρίτος της «παρέας» που θέλει να αλλάξει περιβάλλον αλλά δεν του το επιτρέπουν, ο Γουέιν Ρούνι, φόρεσε χθες τη φόρμα της Εθνικής Αγγλίας και βγήκε πρώτος στο προπονητικό κέντρο του Σεντ Τζορτζ Παρκ για να γυμναστεί, δείχνοντας να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τον ώμο του. Ο Ρούνι είχε εξοβελιστεί στη δεύτερη ομάδα και δεν αγωνίστηκε στο Τσάριτι Σιλντ, ενώ ως επίσημη δικαιολογία είχε αναφερθεί από τον προπονητή του Ντέιβιντ Μόγιες ότι είναι τραυματίας.

Αν ο Ρούνι δεν καταφέρει να πάρει μεταγραφή στην Τσέλσι, η οποία κατέθεσε δύο φορές πρόταση, τότε είναι πολύ πιθανό ο Ζοζέ Μουρίνιο να στραφεί σε έναν παλιό του φίλο, τον Σάμουελ Ετό, ο οποίος θέλει να φύγει από τη ρωσική Ανζί.