Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο iPad του ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς αναζητά το επόμενο μεγάλο αστέρι της Τσέλσι.

Ο ρώσος μεγιστάνας είναι ξετρελαμένος με το νέο «παιχνίδι» του και συνεχώς ενημερώνεται για την εξέλιξη των παικτών σε όλο τον κόσμο.

Ο Αμπραμόβιτς έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει σκάουτινγκ είτε ευρισκόμενος στο υπερπολυτελές γιοτ του, το «Eclipse», είτε στο ιδιωτικό του Boeing 737.

Το σύστημα ενημερώνεται συνεχώς από τη βάση δεδομένων στο Στάμφορντ Μπριτζ και ο Αμπραμόβιτς είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, πιστεύει ότι το σύστημα παρακολούθησης των ταλαντούχων παικτών είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και βέβαια είναι ανώτερο από τα αντίστοιχα των Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Ιντερ. Χιλιάδες παίκτες βρίσκονται υπό συνεχή αξιολόγηση από το δίκτυο ανιχνευτών ταλέντων του συλλόγου, που είναι ανεπτυγμένο σε όλο τον κόσμο.

Η Τσέλσι θα ενδιαφερθεί για την απόκτηση ενός παίκτη μόνον αν αυτός καταφέρει να ξεπεράσει το 90 τοις εκατό συγκεκριμένων τομέων του παιχνιδιού.

Ο Κολομβιανός Ρανταμέλ Φαλκάο είχε επιδόσεις πολύ κάτω του 90 τοις εκατό στις προσπάθειές του έξω από τη μεγάλη περιοχή και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που η Τσέλσι δεν κινήθηκε για την απόκτησή του και προτίμησε τον Γερμανό Αντρε Σούρλε που έσπασε τα κοντέρ.