Τάσεις συγκράτησης δείχνει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, που διανύει ήδη το έκτο συνεχόμενο έτος και έχει εκτινάξει την ανεργία περίπου στο 28% του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ΑΕΠ υποχώρησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 κατά 4,6% ενώ είχε προηγηθεί πτώση του ΑΕΠ κατά 5,6% στο πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι η ύφεση το α' εξάμηνο κινήθηκε στο 5,07%.
Η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ της από την Αθήνα ότι τόσο η συγκράτηση της ύφεσης (υπάρχουν φόβοι ότι θα ήταν μεγαλύτερη) όσο και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελούν δύο καλές ειδήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζει την καθοδική της πορεία σημειώνοντας πτώση 50,1% τον Μάιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 1.190 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 206,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και 884,6 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 50,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 58,6% στην επιφάνεια και κατά 50,6% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Εξάλλου, κατά τη χρονική περίοδο Ιουνίου 2012 - Μαΐου 2013 η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 47,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,7% στην επιφάνεια και κατά 42,4% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουνίου 2011 - Μαΐου 2012.
Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 41,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 43,4% στην επιφάνεια και κατά 40,6% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από