Φορώντας γυαλιά ηλίου και τη στολή οδηγού ταξί του Οσλο, ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ μεταμορφώθηκε σε ταξιτζή για ένα απόγευμα για τις ανάγκες της μυστικής του αποστολής: ν' ακούσει τι πραγματικά πιστεύουν οι πολίτες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Το «Taxi Stoltenberg» ήταν εξοπλισμένο με κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού, οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν στην προεκλογική του εκστρατεία.

Τα ταξί είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου οι άνθρωποι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους σκέφτηκε ο νορβηγός Πρωθυπουργός και αποφάσισε να «ντυθεί» αυτοκινητιστής και να εξυπηρετήσει πελάτες για ένα απόγευμα τον Ιούνιο.

Η συζήτηση «γύρισε» στην πολιτική στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως οι πιο πολλοί πελάτες φάνηκε να συνειδητοποιούν γρήγορα πως κάτι δεν... πήγαινε καλά με τον οδηγό. «Από αυτή την οπτική γωνία πραγματικά μοιάζετε με τον Στόλτενμπεργκ», είπε ένας επιβάτης.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυπτε την ταυτότητά του μόνο όταν τον αναγνώριζαν, ενώ κανένας πελάτης δεν πλήρωσε για τη διαδρομή, αναφέρει σχετικά το BBC.

Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ δεν έλαβε και πολύ καλές κριτικές για τις ικανότητές του στην οδήγηση -σε μία κούρσα σταμάτησε πολύ απότομα όταν κατά λάθος πάτησε το φρένο νομίζοντας ότι είναι ο συμπλέκτης. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε να οδηγήσει οκτώ χρόνια!

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι δημοφιλής στη Νορβηγία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου εμφανίζουν το κόμμα του να υπολείπεται της αντιπολίτευσης.

Η εμπειρία του Πρωθυπουργού ως οδηγού ταξί θα χρησιμοποιηθεί ως σποτάκι στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σχετικό βίντεο έχει ήδη κοινοποιηθεί στη σελίδα του στο Facebook.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από